Куди котиться Європа: практично по всьому Брюсселю обмежать швидкість до 30 км/год

Тим часом на Столичному шосе в Києві перевищують майже всі, а буває, їздять понад 200 км/год

Обмеження швидкості до 30 км/год з першого січня буде діяти по всьому Брюсселю, пише ЦТС з посиланням на видання Transport Publiczny, - передає український Хмарочос.

Як сказав міністр із питань мобільності Брюсселя Ельке Ван ден Брандт, цього вимагають жителі бельгійської столиці, в якій розташовано більшість центральних органів ЄС.

Обеження швидкості до 30 км/год у вересні 2018 року почало діяти в районі Брюсселя Схарбек (за винятком декількох вулиць, де дозволили їхати зі швидкістю 50 км/год). Як наслідок, кількість нещасних випадків зменшилася на 25-40%. Ба більше, у пішохода, який потрапив під автомобіль, що рухається зі швидікстю 30 км/год, значно більше шансів вижити.

«Нам слід зробити рух у місті спокійнішим, підвищити комфорт життя і безпеку дорожнього руху,вдвічі знизити транспортний шум і запобігти забруденню довкілля», – заявив Ельке Ван ден Брандт.

Таке рішення важливе ще й тому, що Брюссель є одним із найбільш перевантажених автівками міст.

Обмеження діятиме на всіх вулицях міста, окрім кількох центральних магістралей, де дозволять їхати зі швидкістю 50 км/год, а подекуди – 70 км/год.

Нагадаємо, з першого листопада 50 км/год є максимальною допустимою швидкістю руху шляхами Києва.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

єс екологія євросоюз бельгія майбутнє місто київ автомобілі Європа

Знак гривні
Знак гривні