Петренко, який відмовився очолювати МОЗ при Зеленському, тепер подає у відставку з голови Нацслужби здоров'я

Очільник Національної служби здоров’я України Олег Петренко написав заяву про звільнення. НСЗУ нині - одна з найкращих державних структур і серцевина медичної реформи. Причина звільнення - розбіжності з новою командою МОЗ.

Про це повідомив сам Петренко у Facebook, - передає Цензор. Зараз цей пост недоступний публічно, однак існує його скріншот:

Як відомо, в серпні Петренко відмовився від пропозиції очолити Міністерство охорони здоров'я замість Уляни Супрун в новому уряді.

Петренко очолює НСЗУ з березня 2018 року, коли вона була створена в рамках медичної реформи, яку розпочала команда колишньої в.о. міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун, - нагадує Лівий берег.

Він закінчив Вінницький національний медуніверситет ім. Пирогова, має ступінь магістра менеджменту організацій охорони здоров'я Школи охорони здоров'я Києво-Могилянської академії та Маастрихтського університету (2006 рік). У 2006 році Петренко також закінчив Українську школу політичних студій.

З 2007 року Петренко займав керівні посади в декількох приватних клініках, у тому числі з 2008-го по 2015 рік - перший заступник генерального директора клініки "Оберіг", з 2015-го по лютий 2018 року - заступник гендиректора зі стратегічного розвитку клініки "Ісіда". Як експерт у 2017 році брав участь у засіданнях комітету Ради з питань охорони здоров'я.

У лютому 2018 року Петренко переміг у конкурсі на посаду голови НСЗУ, в якому брали участь 13 кандидатів.

Нацслужбу здоров'я було створено наприкінці грудня 2017 року. Ця служба - важливий орган в імплементації положень медичної реформи. З нею повинні підписувати угоди лікарні, лікарі яких будуть отримувати компенсацію з бюджету за кожного приписаного до них пацієнта.

Від Текстів додамо, що НСЗУ - одна з найкраще організованих державних установ серед тих, з якими ми мали справу.

реформи медицина

Знак гривні
Знак гривні