Люди в зеленіших районах міст живуть довше, - світове дослідження

Дерева справді статистично значимо допомагають зменшити ризики передчасної смерті у містах. Мешканці, які живуть у зеленіших районах, мають у середньому довшу тривалість життя.

Про це пише Reuters.

Мешканці міст із більшою кількістю зелені справді живуть довше, - йдеться в дослідженні Барселонського інституту світового здоров'я (Barcelona Institute for Global Health).

Директор підрозділу з урбаністичного планування та довкілля, Mark Nieuwenhuijsen, повідомляє про результати:

"Люди справді живуть довше, якщо навколо є більше зелених зон".

Дослідники математично обробили дані дев'яти різних досліджень, що охоплювали понад вісім мільйонів людей у семи країнах від Китаю й до Канади, - це найбільше таке дослідження, проведене в історії.

Зокрема, було використано супутникові зображення для квантифікації кількості рослінності на відстані до 500 метрів від помешкань людей.

Рівні було позначено на шкалі, відомій як "нормалізований показник різниці в рослинності" (normalized difference vegetation index, NDVI).

Дослідження було лонгітюдним - за населенням спостерігали упродовж років. Будь-які випадки передчасної смерті через здоров'я, як-от серцеві та дихальні хвороби, враховувалися.

Дослідження опубліковано в найвідомішому науковому медичному журналі Lancet.

ООН розраховує, що до 2050 року дві третини всього населення Земної кулі житиме саме в містах, а не в селах.

Джерело - Thomson Reuters Foundation, некомерційний підрозділ Reuters, який займається соціальними, гуманітарними та кліматичними подіями.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

екологія місто суспільство

Знак гривні
Знак гривні