Вища рада правосуддя вкотре нічого не зробила судді з ОАСК Аблову, який зобов'язав Беркут розігнати Майдан

Вища рада правосуддя не змогла прийняти рішення щодо судді Окружного адміністративного суду Києва Євгена Аблова, який свого часу зобов'язав "Беркут" розігнати Майдан, а цього року став фігурантом розслідування НАБУ.


Танці з Вовками. Окружний апеляційний суд Києва, корупція і президенти

Про відсутність рішення пише координатор Громадської ради доброчесності Михайло Жернаков, - інформує Цензор.

"Сьогодні ВРП укотре не змогла його покарати. І швидше за все не покарає. Доповідач пропонує обмежитися доганою і 3 місяцями позбавлення надбавок", - написав активіст.

Жернаков нагадав, що Аблов свого часу зобов'язав "Беркут" розігнати Майдан, а потім, як і інші 70% суддів Майдану, через саботаж Вищої ради правосуддя уникнув покарання і спокійно продовжував розглядати справи і далі "чудити".

Нагадаємо, НАБУ і ГПУ провели обшуки в Окружному адмінсуді Києва. Як пояснили у відомстві, ГПУ в рамках розслідування справ Майдану перевіряла на причетність до скоєння злочинів суддів Окружного адмінсуду Києва.

Пізніше стало відомо, що прокуратура підготувала повідомлення про підозру для керівництва і чотирьох суддів Окружного адміністративного суду Києва за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

НАБУ опублікувало матеріали негласних слідчих дій, з яких випливало, що Людмила Денісова подала позов про скасування рішень НАЗК проти неї.

Суддя Вовк використав цей факт для того, щоб "переконати" Денісову допомогти йому провести нові конкурси на членів ВККС і забезпечити перемогу "потрібних" людей. Денісова "почула" прохання голови ОАСК, і переможцем конкурсу став Микола Сірош, який попередньо пройшов співбесіду у Вовка.

Після цього був звільнений єдиний член ВККС, який користувався підтримкою громадськості, Андрій Козлов, і на його місце оголошено конкурс.

Сергій Горбатюк заявив, що керівництво ГПУ затягує підписання підозр суддям Окружного адмінсуду.

Ініціатива "Декларація небайдужих" зажадала від Зеленського, СБУ, ВР і Денісової реакції на справу Окружного адмінсуду Києва.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

корупція беркут аблов майдан суд

Знак гривні
Знак гривні