У влади вимагають призначити гідного уповноваженого з захисту державної мови

Уряд мав призначити Уповноваженого ще до 16 жовтня. Але Міністр юстиції, по суті, відмовився вносити кандидатуру. Міністр культури, молоді та спорту кілька місяців зволікав із поданням під приводом пошуку найкращого кандидата.

Про це йдеться у зверненні активістів.

"На наше переконання, з двох кандидатів, внесених на розгляд уряду, лише один відповідає визначеним законом критеріям і завданням, які має виконувати Уповноважений. Це відомий науковець, громадський і політичний діяч Тарас Кремінь."

Автор понад 100 наукових праць, голова Миколаївської обласної Ради, голова підкомітету в комітеті з питань освіти й науки Верховної Ради минулого скликання, Тарас Кремінь упродовж багатьох років послідовно відстоював українську мову і працював для її розвитку і захисту. Зокрема, він був одним зі співавторів і активно сприяв ухваленню закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», його позиція та досвід у цьому питанні не викликають сумнівів.

"Зважаючи на вищевикладене, закликаємо прем’єр-міністра і всіх членів Кабінету Міністрів України винести питання про призначення Уповноваженого з захисту державної мови на найближче засідання уряду і призначити на цю посаду Тараса Дмитровича Кременя", - йдеться у зверненні.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

мова уряд

Знак гривні
Знак гривні