Спікер Разумков затягує оголошення присяги В'ятровичем, його обрання оскаржив адвокат, який уже підігрував Зе-команді

Реєстрацію Володимира В’ятровича народним депутатом за списком партії “Європейська солідарність” оскаржили в касаційному суді.

Про це у п’ятницю, 15 листопада, повідомив народний депутат від “ЄС” Микола Княжицький, - передає Новинарня.

“Партія “Слуг” навмисно сьогодні незаконно не допустила Володимира В’ятровича до складання присяги. Уже близькі до влади адвокати оскаржили обрання Володимира народним депутатом у суді”, – зазначив народний обранець у дописі в соцмережі.

Позов подав киянин Андрій Хілько. За даними ЦВК, у 2019 році він був кандидатом у нардепи, самовисуванцем у 219-му столичному окрузі. Набрав лише 527 голосів (14-те місце). Про себе він вказав, що є директором БО “Благодійний Фонд “Хілько”. У ЗМІ його називають адвокатом. Також Хилько був спостерігачем за виборами президента України в окрузі №221 (Київ) від громадської організації “Українська асоціація акціонерів”.

У квітні 2019 року Хілько подавав позови про скасування реєстрації Володимира Зеленського кандидатом у президенти, але потім привітав його з перемогою на виборах.

У фракції “ЄС” Хілька називають “учасником постановочних судових шоу”.

“Так виглядає страх: позов щодо “незаконності” реєстрації Володимира В’ятровича народним депутатом. Його подав учасник постановочного судового шоу, який підіграв Зеленському в мобілізації його електорату перед другим туром, коли подав позов і вимагав зняти Зеленського з реєстрації в ніч перед голосуванням, а потім швидко привітав його з обранням. Такий собі, позивач за викликом, бо хтось боїться навіть відкрити забрало та подати позов від себе і доручає брудну роботу блазню. Хоча, тепер блазнювання – державна політика”, – прокоментував цей судовий позов народний депутат Володимир Ар’єв.

“Давно такого бєспрєдєла, ну і страху, не пам’ятаю. Тепер зрозуміло, чому спікер тягнув з присягою Володимира В’ятровича”, – написала у ФБ нардепка Вікторія Сюмар.

15 листопада колишній голова парламенту Андрій Парубій заявив, що теперішній голова Верховної Ради Дмитро Разумков штучно затягує приведення до присяги Володимира В’ятровича, обраного народного депутата за списком партії “Європейська солідарність”.
Причиною цього є те, що Разумков, мовляв, ще не отримав документи з ЦВК, і тому присяга В’ятровича наразі неможлива.
Сам Володимир В’ятрович у коментарі “Новинарні” наголосив, що документи з Центрвиборчкому про його реєстрацію нардепом уже перебувають в апараті ВР.

Нагадаємо, Володимир В’ятрович балотувався до Верховної Ради на виборах 2019 року як 25-й номер списку партії “Європейська солідарність”. За результатами виборів до ВР пройшли 23 нардепи за списком “ЄС”.
Однак на початку листопада стало відомо, що депутатка Ірина Луценко складає мандат за станом здоров’я. 12 листопада Верховна Рада проголосувала за складання депутатських повноважень Луценко, всупереч спротиву частини депутатів “Слуги народу”. Тоді ж стало відомо, що 24-й номер списку “ЄС” Наталія Бойко, яка є членом урядової команди, відмовляється від роботи в парламенті. Тож до Ради проходить 25-й номер – В’ятрович.

14 листопада Центрвиборчком зареєстрував Володимира В’ятровича обраним народним депутатом.

Нагадаємо, історик і громадський діяч, дослідник історії визвольного руху Володимир В’ятрович очолював УІНП із 25 березня 2014-го до 18 вересня 2019 року. Пішов з посади “за згодою сторін” після зміни влади в Україні. Відомо, що проти його подальшої роботи в УІНП виступав зокрема Володимир Зеленський.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

суд Рада

Знак гривні
Знак гривні