Рада рекордно швидко ухвалила бюджет. Ліга.net розібралася, на що витратять більше трильйона гривень (ІНФОГРАФІКА)

Які ключові цифри державного бюджету на 2020 рік? При доходах 1,026 трлн грн та витратах 1,112 трлн - як їх буде розподілено?

14 листопада Верховна Рада схвалила фінальну версію бюджету на 2020 рік - документ підтримали 280 народних депутатів, переважно від фракції Слуга народу: 241 голос. Фракції Опозиційна платформа - за життя, Голос, Батьківщина і Європейська солідарність не підтримали проект бюджету-2020. Це - абсолютний рекорд у виконанні українського парламенту: доcі Рада ніколи не приймала бюджет наскільки рано. Також це перший випадок в українській історії, коли депутати вписалися в вимоги Бюджетного кодексу, який наказує прийняття кошторису країни на наступний рік не пізніше 20 листопада.

Про це пише Ліга. Ось розподіл основних витрат:

Окремо від гривневих витрат, Ліга винесла близько 9 млрд доларів зовнішнього валютного боргу, які планується виплатити впродовж 2020 року.

При цьому, завдяки зміцненню гривні до долара це стане дещо легше для бюджету - але з цієї ж причини водночас знижуються гривневі надходження від Митниці та від українського експорту.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

бюджет інфографіка графік дня фінанси

Знак гривні
Знак гривні