Суд звільнив з ув'язнення через здоров'я Бориса Германа, засудженого за псевдовбивство Бабченка

13 листопада Київський апеляційний суд звільнив Борис Германа від подальшого відбування покарання "через стан здоров'я".

Про це розповіла прессекретарка прокуратури Київської області Мар’яна Гайовська, - передає Детектор Медіа.

«Суд задовольнив його (Бориса Германа – ред.) апеляційну скаргу. Звільнив від подальшого відбування покарання у зв’язку зі станом здоров’я», – сказала вона.

Справу розглядали в закритому режимі – раніше так вирішив суд, посилаючись на те, що вирок Герману теж оголошували на закритому засіданні. Ухвала набирає чинності з моменту проголошення, навіть якщо буде подана апеляція.

Зазначається, що прокуратура була проти звільнення й наразі вона не отримала повного рішення суду, не бачила його мотивацію. Тому в прокуратурі поки що не знають, чи будуть оскаржувати рішення суду.

Нагадаємо, 29 травня 2018 року стало відомо, що журналіста Аркадія Бабченка начебто застрелили. 30 травня на брифінгу голова Служби безпеки України Василь Грицак розповів, що Бабченко живий, а його нібито вбивство насправді було спецоперацією СБУ.

31 травня до Шевченківського районного суду міста Києва надійшло клопотання щодо арешту Бориса Германа, якого Служба безпеки України підозрювала в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченка. Згодом Шевченківський районний суд міста Києва арештував Германа на два місяці без права внесення застави.

Пізніше волонтер та учасник бойових дій на Донбасі Олексій Цимбалюк заявив, що начебто саме він був «виконавцем убивства» Аркадія Бабченка. СБУ та прокуратура підтвердили цю інформацію.

Борис Герман у суді також повідомив, що дійсно замовив убивство Бабченка Цимбалюку, проте це нібито була лише імітація замовлення. Також Герман на суді назвав ім'я ймовірного замовника з РФ – В'ячеслава Пивоварника, який народився та виріс в Україні, але деякий час тому виїхав до РФ і нібито працює в «особистому фонді» президента РФ Володимира Путіна.

30 серпня 2018 року київського бізнесмена Бориса Германа, обвинуваченого в організації замаху на журналіста Аркадія Бабченка, засудили до 4,5 років позбавлення волі після того, як він визнав свою провину й пішов на угоду зі слідством.

Борис Герман просив звільнити його достроково через начебто тяжку хворобу ще в березні 2019 року. В серпні Ірпінський міський суд не задовольнив клопотання про дострокове звільнення Германа.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

бабченко герман кримінал

Знак гривні
Знак гривні