ДБР у рамках справи про бронежилети перевіряє закупівлі харчування для армії

У рамках розслідування справи про закупівлю неякісних бронежилетів для Міністерства оборони України перевіряються також факти закупівлі продуктів харчування для української армії, зазначає директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба.

Від редакції: зауважимо, що під приводом боротьби з корупцією, ДБР знищує навіть ті реформи ЗСУ, які вдалося частково провести (напр. харчування). Читайте про те, який спротив чиниться реформам, у великому інтерв'ю із Дмитром Марченком, якого заарештували по справі, створеній ДБР.

"Хочу наголосити, що ми перевіряємо не лише закупівлю неякісних бронежилетів... Це угруповання здійснювало й інші закупівлі, зокрема закупівлю харчування для армії", - сказав Труба журналістам у середу в Києві, - передає Інтерфакс-Україна.

Він додав, що за результатами перевірки буде надано оцінку всім високопоставленим чиновникам Міноборони, які були до цього причетні.

Директор ДБР нагадав, що наразі тривають судові засідання стосовно затриманих чиновників Міноборони.

"Сподіваюся, що суд сьогодні остаточно ухвалить стосовно перших п'ятьох високопоставлених чиновників Міноборони", - додав Труба.

Як повідомлялося, 26 червня директор ДБР Труба повідомив, що співробітники Держбюро та Генпрокуратури України провели близько 40 обшуків за місцями проживання деяких посадовців Міноборони, працівників комерційних структур і в офісних приміщеннях у рамках розслідування кримінального провадження про закупівлю для потреб Збройних сил України майна за завищеними цінами.

За словами Труби, попередня сума збитків, яких зазнало Міноборони внаслідок завищення цін, становить майже 100 млн грн. Зокрема, йдеться про закупівлю 100 тис. комплектів військової форми за завищеними цінами і 20 тис. бронежилетів, велика частина з яких не відповідає заявленим характеристикам. "Три з п'яти бронежилетів прострілюються", - заявив Труба.

17 липня директор ДБР Роман Труба заявив, що в рамках розслідування факту закупівлі неякісних бронежилетів для Міноборони підозри нікому не висувалися, всі бронежилети, які не відповідають вимогам, вилучило слідство. За словами Труби, під час закупівлі цієї партії бронежилетів не було виконано повну перевірку.

5 листопада слідчі в рамках розслідування провадження про закупівлю для потреб Збройних сил України бронежилетів, більшість яких не відповідає заявленим характеристикам, оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення п'ятьом посадовцям Міністерства оборони.

Печерський суд Києва 11 листопада заарештував на 60 днів із правом внесення застави в 76 млн грн начальника Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитра Марченка.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

армія скандал дбр

Знак гривні
Знак гривні