Українець створив карту місць, куди можна віддати речі на благодійність

У мережі з’явилася інтерактивна мапа helpmap, яка допомагає пожертвувати речі благодійним організаціям. Зараз локації відмічені у багатьох містах України та в Німеччині. Кожен може додати нову точку прийому речей.

Мапа дає змогу визначити, яких саме речей потребують ті чи інші заклади, - передає Хмарочос.

Розробник Олександр Костінський хотів «створити інструмент, який би спонукав розвиток альтруїзму, щоб люди могли допомагати іншим людям в реальному світі».

Спочатку Олександр Костінський з колегою італійцем Джанфранко Палумбо створили мобільний додаток givebox.xyz, щоб віддавати речі від людини до людини. Додаток набув популярності досить швидко.

Однак з часом виявилося, що люди, які хотіли забрати якусь річ, часто не приходили за нею. Як наслідок, ті, хто віддавали річ, розчаровувалися в ініціативі і більше не користувались додатком.

Щоб уникнути таких ситуацій, розробники створили мапу благодійних організацій, яким можна віддавати речі. Мапа працює як Wikipedia, адже люди самі можуть додавати різні пункти прийому речей. Зараз вона налічує біля 1000 організацій по всій країні.

«Є кілька причин, чому нам важливий такий сервіс – зменшення забруднення навколишнього середовища: часто речі спалюють або викидають на смітник. Також він сприятиме економії природних ресурсів для виробництва нових речей – замість того, щоб купувати нові речі, можна чудово користуватися тими, що були у вжитку. А також він дає змогу допомагати тим, хто цього потребує. Адже багато хто хоче допомогти місцевим благодійним організаціям, однак не знає, як саме це зробити. Також люди часто не знають, які саме речі необхідні в цих благодійних організаціях, наприклад, вони несуть цукерки й іграшки в дитячий будинок на день Миколая, а дітям найбільш необхідні шкарпетки, зубні щітки і тому подібне», – коментує Олександр Костінський.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

технології суспільство

Знак гривні
Знак гривні