СБУ допитує Лапіна та підлеглих солдатів через загибель - увага - найманця з РФ після бою під аеропортом Луганська (ФОТО)

"Колись наші жінки чекали нас з війни, зараз вони чекають нас із допитів в СБУ", - сказав Лапін.

Екскомандир штурмової роти батальйону "Айдар" Ігор Лапін розповів, що під час боїв за луганський аеропорт в 2014 році його воїни захопили в полон поранених російських найманців, один із яких пізніше помер від завданих у бою поранень. Служба безпеки України, за словами Лапіна, розслідує справу про начебто вбивство російських найманців і викликає на допит його колишніх підлеглих.

Лапін нагадав, що батальйон "Айдар" 20 липня 2014-го отримав наказ прорвати блокаду луганського аеропорту, де їм назустріч вийшов російський десант.

"Ми цю блокаду прорвали... У цьому бою були взяті в полон бандити, найманці РФ і окупанти. Після першого зіткнення десь 12 осіб ми взяли полонених. Серед них було три або чотири поранених - хтось важче, хтось легше", - повідомив Лапін.

За його словами, поранених відправили до медиків після закінчення бою, однак ще під час нього Лапін передав для одного з найманців РФ анальгетик буторфанол.

Ексайдаровець розповів, що вже в лікарні цей поранений, Роман Білібін, помер, потім проводили ексгумацію його тіла, "не знаю, за чиєю заявою, в рамках якої кримінальної справи". Далі його тіло передали в ОРДЛО.

ФОТО ТУТ (доволі неприємні)

"Мабуть, з нього зробили великомученика, і на сьогодні маємо кримінальну справу про вбивство громадян РФ. До речі (він був. - Ред.) з Москви", - підкреслив Лапін.

За його словами, його колишніх підлеглих тепер викликають на допити.

"Колись наші жінки чекали нас з війни, зараз вони чекають нас із допитів в СБУ", - додав Лапін.

росія луганщина сбу агресія

Знак гривні
Знак гривні