Справа неякісних бронежилетів: Суд взяв Марченка під арешт

Печерський суд заарештував генерал-майора Дмитра Марченка з можливістю виходу під заставу в 76 млн грн.

Його звинувачують у "бездіяльності": начебто він знав про браковані бронежилети й не зупинив їх постачання. Чи звинувачують його в отриманні вигоди, нам не відомо.

Присутні в залі й на вулиці скандували: "Ганьба!" Адже Марченко - один із тих, хто ламав корупційні схеми в МО і налагоджував нормальне постачання в Армії.

Адвокат Марченка згадував, що в період своєї "бездіяльності" начальник ГУРСМО був на лікарняному.

Нагадаємо, Марченка та його колег підозрюють в причетності до закупівлі неякісних бронежилетів. Марченку інкримінують ч. 2 ст 28 (злочин, скоєний групою осіб за попередньою змовою) і ч.3 ст. 426 (бездіяльність військової влади).

26 червня ДБР провело масові обшуки в справі про закупівлі Міноборони. Директор ДБР Труба розповів, що обшуки у чиновників проводили в рамках справи про закупівлю за завищеними цінами речей для ЗСУ. За його словами, попередня сума збитку, який було завдано міністерству в результаті завищення цін, становить близько 100 млн гривень.

17 липня Труба заявив, що в рамках розслідування факту закупівлі неякісних бронежилетів для Міноборони підозри нікому не пред'являли, а всі бронежилети, що не відповідають вимогам, вилучило слідство. За його словами, під час закупівлі цієї партії бронежилетів не було проведено повної перевірки.

5 листопада слідчі оголосили підозру п'ятьом посадовим особам Міністерства оборони.

Читайте також: Як заявляє ексрадник міністра оборони Бірюков, суд дав доступ ДБР до стратегічного плану розгортання ЗСУ. Враховуючи те, що чиновник часів Януковича Андрій Портнов зазвичай дуже добре поінформований про перебіг деяких справ ДБР, є побоювання, що цей документ може опинитися в Росії.

Лівий берег, Цензор

армія марченко суд

Знак гривні
Знак гривні