ЄБРР закликає Україну не квапитися із земреформою, а подумати і зробити все правильно

Швидке впровадження земельної реформи в Україні може потягти за собою незворотні помилки, вважає керуючий директор Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне.

"Мантра, яку ми постійно чуємо, в тому числі чули і в Маріуполі (на інвестиційному форумі) минулого тижня: "нам потрібно поспішати, зробити все якомога швидше, так, будуть помилки, але потім ми їх виправимо". Земельна реформа – таке місце, де не можна допускати помилок, бо вони будуть незворотними. Давайте візьмемо паузу, подумаємо і зробимо все поступово і правильно. і збережемо права малих фермерів ", – сказав він в ході Київського міжнародного економічного форуму в суботу, передає Бізнес-Цензор.

Такої самої думки дотримується заступник начальника управління корпоративних фінансів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Жан-Жак Сулакру.

"Україні не варто поспішати... Я б рекомендував робити це поступово, спочатку вирішуючи питання землі у державній власності, приватизуючи її", – зазначив Сулакру.

У той же час глава інвестиційного фонду Dragon Capital Томаш Фіала зазначив, що бізнес очікує відкриття ринку з 1 жовтня 2020 року.

"Моя рекомендація була б використовувати це вікно можливостей – політичних можливостей і політичної волі на ранньому етапі, оскільки з часом це бажання може зменшитися, й просунути такі непопулярні реформи було б важче", – сказав Фіала.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

аграрії банки

Знак гривні
Знак гривні