Чому Саудівська Аравія - в аграрних лідерах світу. Вид із космосу (ФОТО, ІНФОГРАФІКА)

Свого часу ми робили інфографіку про кількість аграрної землі в світі та здивувалися, що в пустельній Саудівській Аравії такої землі більше, ніж в Україні. Тепер Європейська програма спостережень за Землею пояснила, з чим це пов'язано:

Клікніть для збільшення

Це не картина Кандинського, а кругові ферми Саудівської Аравії, - пише в своєму твіттері Європейська програма спостережень за Землею. Фото знято з супутника Sentinel.

Ось як це виглядає в інші сезони, з іншими культурами:

Ось так це виглядає зблизька:

А так - зовсім зблизька:

А тепер - інфографіка, яка свідчить про результати такої працьовитості: в пустелі можна виплекати "едемський сад", у переносному сенсі.


Де у світі найбільше сільськогосподарської землі? Україна не в топ-10 (ІНФОГРАФІКА)

Саудівська Аравія - велика країна, а завдяки іригації має можливість створити собі велику кількість землі. Україна менша, але в кращій кліматичній ситуації, тому якщо говорити про відсотки, а не абсолютні числа - ми опинимося серед лідерів. Але показники Саудівської Аравії все ж і тут будуть вищими:


Де у світі найбільший відсоток сільськогосподарської землі? Україна на рівні Британії та у світових лідерах (ІНФОГРАФІКА)

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

графік дня аграрії краса інфографіка космос

Знак гривні
Знак гривні