Для української армії невдовзі прибуде партія снайперських гвинтівок із Канади (ФОТО)

До України з Канади незабаром прибуде перша партія снайперських гвинтівок за контрактом 2018 року.

Про це повідомляє mil.in.ua з посиланням на інтерв’ю заступника міністра закордонних справ Василя Боднара для Укрінформу.

Мова йде про гвинтівки PGW LRT-3 під набій .50 BMG, партія вартістю 770 000 доларів.

Окрім поставки самих гвинтівок, угода передбачає певну післяпродажну підтримку, обслуговування та навчання українських військових.

“Зараз на завершальному етапі перебуває оформлення документів на постачання снайперських гвинтівок. Затримка виникла не від канадської сторони, а від партнерів, які постачають складові частини. Ми сподіваємося, що вже найближчими днями чи тижнями ця зброя буде в Україні”, – розказав Василь Боднар.

Нагадаємо, що наприкінці липня 2018-го року депутат від Консервативної партії Канади Джеймс Безан розказав, що канадська компанія з виробництва зброї уклала контракт на поставку в Україну снайперських гвинтівок.

Проте, інформація щодо моделі та виробника не оприлюднювалась.

Згодом українська газета "Народна армія" анонсувала появу гвинтівок PGW LRT-3 у Збройних Силах України. В серпні в ексклюзивному інтерв’ю UATV власник компанії PGW Defense Technologies Росс Спагруд розповів, що його компанія, яка спеціалізується на оборонних технологіях, підтвердила договір із Україною про постачання далекобійних снайперських гвинтівок на суму близько $770 тис.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

армія зброя канада

Знак гривні
Знак гривні