Неприязнь Трампа до України - в центрі скандалу з процедурою його імпічменту, - Washington Post

"Ми ніколи цього не могли зрозуміти... він цю країну просто ненавидів", - каже колишній високопосадовець Білого Дому.

Троє топових радників намагалися переконати Трампа, що нове керівництво України, як і старе, заслуговує на підтримку США - проте він одразу перебив їх. Чому? На думку Трампа, все керівництво України працювало на демократів, іще в 2016 році. Адже, додамо від себе, Україна ворогує з Росією. А про Трампа й Росію чули вже всі.

"Україна намагалася мене зняти", - заявляв Трамп у розмовах зі своїми радниками, - передає Washington Post.

Трампа намагалися переконати, що Зеленський під час кампанії, а потім і під час інавгураційної промови навіть посилався на республіканця Рональда Рейгана - проте не допомогло. Трамп чинить опір своїм радникам.

Та сама зустріч Трампа й Зеленського під час Генасамблеї ООН, з якої роблять меми:

Вже виступили більше десяти свідків у справі імпічменту Трампа. Постійно, постійно виникає тема якоїсь незрозумілої нам неприязні Трампа до країни України, й почалася вона ще від перших днів його перебування в Білому Домі.

Дехто заявляє, що в голові Трампа - теорії змови, й центром цих змов проти нього особисто начебто є Україна. Ми про це також уже писали раніше:

Телефонний психоз. Трамп у розмові з Зеленським керувався конспірологією, яку поширювали «зливні бачки» та Росія

Рудольфо Джуліані також ніяк не може припинити говорити про Україну на американському телебаченні, й також у негативному, часом коспірологічному ключі:

Видання нагадує, що як американські, так і українські політики намагалися звести Трампа й Зеленського разом, щоб якось "переломити" точку зору Трампа після особистого спілкування.

Проте стало ще гірше: в телефонній розмові Трамп де-факто тиснув на Зеленського з метою "розкопати" чи радше "створити" потік інформаційного бруду на Джо Байдена - ймовірного суперника від Демократичної партії для республіканця Трампа на майбутніх виборах 2020 року.

Власне, тому й процедура імпічменту: президент Трамп дбав не про інтереси США, а про свої особисті інтереси, ставлячи під загрозу інтереси та репутацію своєї держави.

Детальніше на Washington Post (англійською).

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

конспірологія маразм скандал порошенко байден зеленський росія трамп інозмі

Знак гривні
Знак гривні