Чому переслідування Дубневича - піар влади, а не справжнє розслідування злочину (ТОЧКА ЗОРУ)

Справа Дубневича не є боротьбою з корупцією, це політична розправа над політиком із поганим іміджем для підвищення рейтингу влади, - вважає економіст-аналітик Володимир Рапопорт.

Чому?

Як відрізнити боротьбу з корупцією від політичних ігор?

Дубневича звинувачують у завданні збитків державі через продаж Укрзалізниці стрілочних переводів.

Але Дубневич у даному випадку - продавець. Тобто, він не може продати без того, щоб покупець купив. Купила стрілочні переводи УЗ - держмонополія, і зробив це якийсь чиновник держмонополії, а можливо, й не один, бо у них може бути якась процедура погоджень.

Державний чиновник, який покликаний охороняти інтереси держави, підписав контракт, виплатив гроші.

Як прізвище цього чиновника? Він не депутат, проти нього можна відразу висувати звинувачення.

Нема прізвища. Принаймні, нікому таких звинувачень не висунули. У справі проходить лише продавець. Але так не буває. Якщо представник держави збитку не завдав, то й продавець також.

Якщо, дійсно, розслідується корупція, то починають із держчиновника, який допустив збиток. Визначається цей збиток і вина учасників. А ось якщо цей чиновник покаже на продавця - мовляв, той високий чин, депутат, впливова людина, він тиснув, розповість, як саме продавець на нього тиснув (обіцяв з посади зняти або голки під нігті засовував), ось тоді до справи потрібно підключати і продавця (в даному випадку депутата).

Тоді це буде боротьбою з корупцією.

А без працівника УЗ, який купив ці стрілки, це не боротьба з корупцією, а наїзд на депутата з негативним іміджем.

Чистий Голобородько. Хоча таким займалася свого часу й Тимошенко.

Політики-популісти, які застосовували звинувачення в корупції для зростання свого рейтингу. Янукович також це використовував, але не для іміджу, а для покарання неслухняних.

Так, мені тут кажуть - але Дубневич дійсно погана людина. Аморальний тип.

Охоче ​​вірю, хоча точно не знаю. Навіщо це мені? Ви це розкажіть жителям Пустомитівського району Львівської області, які вже 3 рази обирають його своїм депутатом у ВР (а до цього обирали в Львівську облраду). Судячи з того, що він народився в селі цього району, вони його знають краще, ніж я за повідомленнями в ЗМІ.

І "погана людина" - не підстава для арешту.

Тобто всі, і я в тому числі, тільки "За", щоб проти злочинців порушувалися кримінальні справи, і вони отримували покарання.

Але в українських правоохоронних органів є родові травми, отримані ще від радянських попередників, коли під виглядом боротьби зі злочинцями виконуються політичні або комерційні замовлення.

Є елементарні ознаки, що відрізняють боротьбу зі злочинністю від політичних замовлень. Справа Дубневича не проходить елементарну перевірку на критичне мислення і здоровий глузд.

Це в чистому вигляді шоу для підняття рейтингу Зеленського, який трохи захитався.

Обіцяв знизити тарифи - де зниження? Немає. Але ще обіцяв посадки. Ось Вам Гладковський, Дубневич, Пашинський. Всі з поганим іміджем, їх часто критикували в пресі.

А те, що в будь-якому незаангажованому суді справа розсиплеться, це буде потім. Тоді народу пояснять, що суд поганий і нечесний залишився від бариги. І спектакль триватиме ще деякий час.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

дубневич опініон

Знак гривні
Знак гривні