Управління, робота на оборонку, стабільність: Які держпідприємства в Україні - прибуткові (ІНФОГРАФІКА)

Нещодавно Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства оприлюднило перелік 50 державних компаній з найбільшим показником чистого прибутку за перше півріччя 2019 року. У ньому є багато гучних назв: “Укрзалізниця”, “Нафтогаз”, “Укрпошта”, “Енергоатом”, “Антонов”, аеропорт “Бориспіль”, декілька обленерго тощо. Але цікаво, в яких сферах здебільшого працюють найприбутковіші держпідприємства?

Відповіді на ці питання шукали аналітики системи з перевірки контрагентів YouControl та галузеві експерти.

Якщо ж звернути увагу на загальний прибуток компаній за певними галузями, то лідером стане сфера управління, до якої належить “Нафтогаз”. Лише його прибуток в майже 24,3 млрд грн і перше місце серед ТОП-50 найуспішніших держпідприємств не залишив шансів нікому. Це доводить і те, що розташоване на другій сходинці “Укренерго” за рівнем прибутку відстає в 13 разів.

Дивіться також:


Які найбільші холдинги України та хто ними володіє? (ІНФОГРАФІКА)

Зверніть увагу, що серед державних за доходом після Нафтогазу йде Укрзалізниця - але от за прибутком вона далеко не в лідерах. Деталі за лінком.

Серед українських регіонів, окрім Києва, найуспішніші держпідприємства частіше за інших представляли Миколаївську та Харківську області.

28 державних підприємств із ТОП-50 найприбутковіших потрапили до переліку за І півріччя 2019 року невипадково ‒ це стабільний результат їхньої роботи. Всі вони протягом 2013-2018 років були прибутковими, нехай іноді навіть з мінімальним “плюсом” в роботі.

Детальніше з аналізом - на YouControl

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

газ графік дня армія нафта бізнес держава інфографіка бюджет

Знак гривні
Знак гривні