В Україні почали знімати фільм про військовий флот (ВІДЕО)

Розпочалося створення фільму “Український Флот. Столітня Традиція”.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Фільм присвячено історії українського флоту модерної доби - від заснування та становлення в часи Визвольних Змагань 1917-1921 роках - аж до модернізації і реформування Військово-Морських Сил ЗС України у новій реальності гібридної війни.

Перед глядачем постануть невідомі широкому загалу сторінки недавньої історії: відновлення ВМС у незалежній України, “холодна війна” з колишнім Чорноморським флотом Радянського Союзу 1992-1996 рр., героїчний спротив українських моряків під час російської анексії Криму.

У фільмі також: унікальні документальні кадри, яскраві розповіді учасників історичних подій, ефектні зйомки на сучасних бойових кораблях із синьо-жовтими прапорами на щоглах.

Проект “Український Флот. Столітня Традиція” став переможцем конкурсу Український культурний фонд та отримав підтримку на етапі девелопменту, в рамках якого створювався сценарій та тизер майбутнього фільму.

Автори фільму – творці творчого об’єднання DocNoteFilms, що у 2016 році створили повнометражний документальний фільм Крим, як це було / Crimea. As it was.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

армія кіно

Знак гривні
Знак гривні