У Києві в кінці жовтня розцвіли сакури. Аномалія це чи ні? (ФОТО)

На бульварі Верховної Ради розквітли сакури, повідомляє Комунальне підприємство Дніпровського району. Комунальники називають це аномалією природи. Із середини жовтня в Києві встановилося тепле бабине літо.

Утім, час цвітіння сакури залежить від її сорту та клімату певного регіону. Так, у Японії основна хвиля цвітіння – коли відбувається ханамі, свято милування квітами – припадає на квітень, але пізніші сорти можуть розквітати у жовтні, листопаді та грудні, - пише Хмарочос.

Ранні сорти, навпаки, починають квітнути вже в лютому.

Наприклад, на фотографіях Хіденобу Судзукі можна побачити пейзажі з розквітлою сакурою на тлі червоного осіннього листя:

Подивитися фото (деякі дуже гарні й дуже "японські")

На бульварі Верховної Ради ростуть дерева сортів Umbraculifera та Royal Burgundy. Комунальники планують зробити вулицю завдовжки 1,8 кілометра найдовшим бульваром сакур у Києві. У листопаді 2018 року вздовж бульвару висадили 70 сакур.

Сакуру зазвичай вважають японським різновидом вишні, але якщо точніше, то це загальна назва для декоративних дерев підроду черемшина або вишня дрібнопилчаста, які відносяться до роду слива (Prunus).

У середньовічній Японії сакуру цінували саме за короткочасне цвітіння, що відповідало естетиці моно-но-аваре. Вплив синтоїзму та буддизму визначив замилування швидкоплинністю краси.

Однак значна кількість сортів сакур, які висаджують нині, особливо на Заході, квітнуть доволі тривалий час.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

краса японія київ природа

Знак гривні
Знак гривні