Що таке гарний смак. Ось переможці світової премії з дизайну (ФОТО)

Відомий журнал архітектури та дизайну DeZeen оголосив переможців своєї престижної світової премії в категорії "дизайн". Як відомо, вчора було оголошено також переможців у номінації "інтер'єри". Про деяких із них ми писали детально під час номінування: дивіться розділ "подібні матеріали" внизу. А посилання на інші номінації, як-от великі будівлі, громадські простори, приватні будинки, сільська архітектура, ландшафти тощо - українською в цьому матеріалі.

Ось переможці в категорії "дизайн":

1) категорія "меблі" - суперлегка колекція Tense, яка використовує форми, що покращують міцність матеріалів за мінімуму ваги:

2) надрукована за допомогою 3D-принтерів нью-йоркська лавка, яка завдяки спеціальній формі також захищає громадські місця від спроб терактів за допомогою автомобілів:

GIF-анімація

3) освітлювальна інсталяція, яка за допомогою сотень дронів імітує поведінку зграї птахів:

4) у категорії "домашні речі" - ось така простенька на перший погляд колекція килимків:

5) у категорії "робоче місце" - німецькі офісні стільці AT 187, які автоматично підлаштовуються під різне навантаження і запобігають болям у спині:

6) у категорії "дизайн для носіння" - помпа для відсмоктування молока для жінок, які годують грудьми: за її допомогою вони можуть ходити, працювати вільно.

7) у категорії "дизайн продукту" - пляшка LARQ, яка самоочищується від бактерій за допомогою ультрафіолету:

8) у категорії "екологічний дизайн" - ось така Aquahoja, яку робив підрозділ Масачусетського інституту технологій. Розроблено її більше заради самого матеріалу - він виготовлений з молекулярних компонентів, які є в деревах, екзоскелетах комах, а дизайн створили за допомогою штучного інтелекту, - все для того, щоб показати цілком можливий зв'язок між природою й технологіями в майбутньому.

9) у категорії "графічний дизайн" - начебто простий логотип плюс реклама спортивного центру в Данії:

10) найкраща інсталяція року - "17 тисяч", яка містить відповідну кількість невеличких арт-об'єктів від понад півтори тисячі митців:

Більше про кожного тут (англійською, лінки на додаткові фото).

Дивіться також:


Що таке гарний смак. Оголошено найкращі дизайни інтер'єрів 2019 року (ФОТО)

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

світ краса архітектура дизайн

Знак гривні
Знак гривні