Трагікомічне: замість зменшити викиди й радіацію, Арселор змусять спонсорувати онкоцентр. Зате мільярди виведуть із країни

Замість вирішення проблем екології Арселор Міттал побудує в Кривому Розі онкоцентр за 400 млн грн. Про це з гордістю повідомив Президент Зеленський, - іронізує Володимир Рапопорт, посилаючись на Бізнес-Цензор.

Ми не знаємо, як ілюструвати ці новини, окрім як знаменитим Гарольдом, що ховає біль - людиною-мемом

Він також додав: "АМКР також повинні будуть вкладати гроші в ліки проти онкології з тих грошей, які вони виводили як дивіденди."

При цьому: на минулому тижні, в той же день, на зборах акціонерів АМКР вирішено виплатити дивіденди на суму 10,845 млрд грн вперше з 2007р.

Тобто - до наїзду на компанію з боку ЗеВлади вони 12 років не виплачували дивіденди, спрямовуючи всі гроші на розвиток підприємства, в тому числі, сяк-так, на захист атмосфери.

А тепер ці гроші вийдуть з України.

Отже:

1. Наїзд з приводу підвищеної радіації завершився "внеском" компанії на 400 млн грн - і з радіацією раптом стало все гаразд.

2. Розповідь про виведені раніше дивіденди виявився неправдивою.

3. Наїзд на компанію привів до виведення з країни майже 11 млрд.грн або більше 430млн. $ - адже акціонери є нерезидентами, і для виведення вони проконвертують гривню у валюту.

Але Президент дуже задоволений вчиненим наїздом і зовсім не соромиться з гордістю про нього розповідати.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

екологія зеленський дніпропетровщина бізнес абзац

Знак гривні
Знак гривні