Суд у Ростові-на-Дону засудив 72-літнього чоловіка за зраду Росії: нібито передавав дані українській розвідці

Ростовський обласний суд РФ засудив Володимира Моргунова до 12 років позбавлення волі за звинуваченням у державній зраді проти Росії. Журналіст, керівник видання "ґрати" Антон Наумлюк називає засудженого "скоріш за все, українцем" із російським паспортом.

"Прокурор просил 8 лет, – дали 12. Надо уже наконец понимать, что признание вины и соглашение со следствием в России сейчас вообще ни от чего не спасает, а скорее наоборот", - пише Наумлюк.

За даними його видання, звинувачений мав два паспорти - України та Росії. Народився в Міловому на Луганщині - однак з 1991 жив у Чортковому в РФ.

Негативно ставився до влади РФ. Був "донським козаком":

"Моргунова визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 275 КК РФ (державна зрада), йому призначено покарання у вигляді 12 років позбавлення волі у виправній колонії суворого режиму, без штрафу, з обмеженням свободи строком на 1 рік. Вирок може бути оскаржено в апеляційному порядку", - сказано в повідомленні.

Проєкт журналіста Антона Наумлюка "ґрати" в Telegram зазначає, що Моргунову 72 роки, він довгий час обіймав керівні посади в органах муніципальної влади в Чортково на кордоні РФ з українською Луганською областю.

"Процес проходив у закритому режимі, держзвинувачення просило для Моргунова вісім років позбавлення волі. Він уклав угоду зі слідством, що передбачає не більше 2/3 максимального терміну вироку. Оскаржувати рішення суду Моргунов не буде", - пише Цензор з посиланням на український проєкт "ґрати".

Затримали Моргунова в листопаді 2018 року. За версією слідства, він передавав українській розвідці "інформацію про економічну і суспільно-політичну ситуацію в регіоні, а також про дислокацію військової техніки і сил російської прикордонної служби в районі".

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

суд війна росія

Знак гривні
Знак гривні