Виявляється, Шокін - наш комісар Катані. Він чесний прокурор, на свідченнях якого Трамп будує кампанію (ВІДЕО)

Знятий на вимогу США та Світового банку колишній генеральний прокурор України Віктор Шокін, якого Трамп у розмові з Зеленським кілька разів назвав "чесним" і "добрим прокурором", заявив, начебто був змушений припинити розслідування стосовно компанії "Бурісма", членом ради директорів якої був Хантер Байдена, син віце-президента США Джо Байдена, під тиском з боку США.

Схоже, Шокіна вже почали використовувати на виборах США, які відбудуться у 2020 році - республіканець Трамп проти демократа Байдена.

Ось матеріал Fox News (відео) - цей канал віддавна є прихильним саме до республіканців і консервативних сил у США.

Fox News, дуже схоже, вже виконує "темники" Білого дому для республіканців:

Як відомо, Білий дім випадково розіслав демократам призначені для республіканців "talking points" на тему імпічменту. Тобто, рекомендації про "теми важливі й актуальні" - і вказівки, як про них говорити.

Ось приклади меседжів:

"Немає жодних ознак угоди "я тобі, ти мені" у телефонному спілкуванні із президентом Зеленським.

Так республіканцям слід відповідати журналістам: адже Трамп начебто просив розслідувати "корупцію" Байдена, коли той виступав проти "хорошого і чесного" українського генпрокурора Шокіна (нам, українцям, чесний Шокін - це ще смішніше, ніж американцям).

По суті, пише The Hill, Трамп прагне знову досягти зовнішнього втручання у вибори у США на свою користь. Цього разу з боку України - й ініціатором є він сам.

Але нам тут в Україні навіть цікавіше, наскільки ієрархічним і улесливим є наш Зеленським (текст розмови). Якщо на чиновника в райцентрі він кричить - то тут аж стелеться барвінком.

Нагадаємо:


Трампу оголошено початок процедури імпічменту через нібито тиск на Україну задля виборів у США. Про що йдеться?

Просто кажучи, руками України намагаються впливати на вибори у Сполучених Штатах.

New York Times давніше випустив широко розкритиковану колегами статтю про начебто неоднозначну роль можливого кандидата в президенти США Джо Байдена в українській політиці. В її написанні тоді брала участь нинішня речниця Зеленського, Юлія Мендель.

При цьому, Байден у 2020 році може конкурувати з Трампом на президентських виборах.

В історії йшлося про те, що Джо Байден виступав проти українського генпрокурора [йдеться ще про Шокіна] - але нібито мав конфлікт інтересів: син Байдена перебував у топ-правлінні компанії, щодо якої генпрокуратура вела тоді розслідування.

Але тільки в кінці неоднозначного матеріалу було згадано, що немає жодних доказів допомоги Байденом своєму синові. Крім того, агенство Bloomberg писало, що немає доказів неналежної поведінки Байдена.

Речники Байдена заявляли, що той виступав за звільнення генпрокурора з політичних (антикорупційних) міркувань - "без жодної думки про те, як це вплине чи не вплине на будь-які інтереси його сина, приватної особи".

Усунення того генпрокурора [Шокіна] вимагали також США в цілому та інші інституції - такі як Світовий банк.

Байден конкуруватиме з Трампом на наступних виборах у 2020 році - якщо саме його за результатами праймеріз висуне Демократична партія США.

Повна стаття на CNN - англійською

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

скандал сша байден зеленський вибори трамп шокін

Знак гривні
Знак гривні