Міністр запросила працівників МОЗ на діалог, а вийшла нудна лекція. Хоча було що обговорити (СПИСОК)

Сьогодні всіх держслужбовців МОЗ запросила на зустріч міністр Зоряна Скалецька. Ми очікували обіцяного міністром та прем'єр-міністром діалогу, ажде на порядку денному вже другий тиждень доволі серйозні питання, - пише Катерина Телегіна.

1) Заступник міністра Михайло Загрійчук чинив тиск на гендиректора директорату медичних послуг Оксану Сухорукову, примушуючи її звільнитися. Використовував формулювання, що працювати треба “по понятіям”.

Ми хотіли запитати, яку відповідну реакцію передбачає міністр по відношенню до заступника через його неправомірні дії?

Ми хотіли дізнатися, чи буде продовжуватись політичний тиск на державних службовців з порушенням законодавства?

2) Радник міністра Дмитро Раімов розповсюджує фейки, що паплюжать міністерство, нівелюють спільну роботу всієї команди міністерства, але передусім - вводять у оману суспільство. Зокрема про неіснуючий аудит, про листи СБУ, до яких він не має права доступу.

Ми хотіли дізнатися, коли на офіційній сторінці МОЗу буде оприлюднено спростування брехні Раїмова за всі неправдиві твердження, а також попросити відновити належне виконання комунікаційних завдань міністерства перед суспільством на принципах чесності, відкритості, професійності та поваги до гідності. Запитати, яким чином міністр гарантуватиме дотримання букви закону та неповторення таких ситуацій у майбутньому.

3) Радниця міністра Голубовська чинила тиск на держслужбовців, вимагаючи включити її до складу експертів по визначенню номенклатур та наполягала на необхідності закупівлі конкретного дороговартісного препарату.

Ми хотіли знати, яка реакція міністра на дії радниці Голубовської? Але передусім - ким і у який законний спосіб уповноважена пані Ольга чинити тиск на держслужбовця? Якими є повноваження цієї радниці?

4) Політична команда міністерства переклала відповідальність за власне рішення стосовно фінансування орфанних захворювань на плечі державних службовців. Радник міністра Дмитро Раімов розповсюджував недостовірну інформацію, брехав громадським організаціям і журналістам стосовно ситуації. Державні експерти почали отримувати погрози від пацієнтів та їхніх родичів.

Ми хотіли запитати, чи вважає міністр таку практику нормальною.

5) Невідомі особи, які перебувають на території патронатної служби міністра, не мають навіть статусу радників, дозволяють собі викликати державних службовців, у тому числі в позаробочий час, принижують їхню честь і гідність, погрожують фізичною розправою та звільненням (про що написані відповідні доповідні).

Ми хотіли запитати, яким є офіційний статус цих осіб? Якими є їх повноваження? Чи вважає міністр нормальною таку поведінку своїх помічників?

Ми хотіли сказати міністру, що прагнемо поваги та діалогу, заснованого на партнерстві.

Ми очікували від міністра отримати відповіді на ці та інші запитання щодо тиску на колег. Ми хотіли діалогу.

Ми хотіли виконувати свою роботу. Без вказівок “правильних рішень” від керівництва та погроз.

Натомість - отримали 9-хвилинну лекцію про тяжкі часи, і про те, що всі свої питання до міністра та її заступників ми повинні надати у письмовому вигляді. Потому міністр відразу залишила залу, виштовхнувши уперед Державного секретаря «зібрати питання підлеглих».

Дуже шкода, коли навіть не йдеться про наміри співпрацювати і розмовляти. Дуже шкода...

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

скандал медицина

Знак гривні
Знак гривні