В Україні почали виготовляти для наших снайперів патрони калібру .308 Winchester

Збройні Сили України для оснащення снайперів, які озброєні новими вітчизняними гвинтівками, почали закуповувати й вітчизняні набої .308 Winchester (7,62×51 мм НАТО).

Раніше ці позиції закривали волонтери та компанії-меценати, - передає mil.in.ua.

Зараз виробництво українського виробництва налагоджено на підприємстві «Зброяр», що також постачають до війська гвинтівки UAR-10 (Zboyar Z-10)

“З цього року почали поставляти боєприпаси виробництва України. Зокрема, заводу «Зброяр». Вони пройшли випробування патрона в 308-му калібрі – й їх почали закуповувати.

Наразі снайперам постачають вітчизняні снайперські гвинтівки UAR-10 (Zboyar Z-10) у калібрі .308 Win, а також американські SAVAGE і BARRETT у більших калібрах (.338 LM та .50 BMG)”, – розказав начальник снайперської служби ЗСУ.

.308 Winchester — унітарний гвинтівковий набій без закраїни з гільзою пляшечної форми на основі якого був створений військовий набій 7,62×51 мм НАТО.

Окрім закупівель гвинтівок державою також здійснюється волонтерська допомога від приватних осіб та компаній.

Наприклад, минулого року Roshen передав до Десантно-штурмових військ Збройних Сил України партію снайперських гвинтівок у кількості 430 одиниць та боєприпасів до них.

А саме:

305 снайперських гвинтівок “Зброяр” Z-10 (калібром .308 Winchester)
125 снайперських гвинтівок Savage-110 (калібром .338 Lapua Magnum)
Також до Сил Спеціальних Операції ЗСУ компанія придбала 98 снайперських гвинтівок :

82 гвинтівки “Зброяр” Z-10 (калібром .308 Winchester)
18 гвинтівок Savage (калібром .338 Lapua Magnum)

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

армія зброя

Знак гривні
Знак гривні