Не тільки Грета: тролі по всьому світу мочать екологічних активістів

Для затравки покажемо зроблений нами скріншот українського коментаря: тут, як то кажуть, "п'ять в одному" - густий концентрат від "та вона хвора" й по наростаючій аж до Пол Пота (дивно, що не самого Гітлера):

Цікаво, що подібні коменти є по суті перекладами російських. Але подібне відбувається не тільки у "славнеті", пише Buzz Feed. Схоже, що зараз екологічний рух очолили підлітки - переважно дівчата - й усі вони стикаються з класичним булінгом, тобто цькуванням.


Діти стали лідерами також в Україні. Дітей з Підгірців, де київське звалище, не вислухають в ООН - хоча в Підгірцях трішки гірше, ніж у Швеції (ВІДЕО)

Наприклад, одинадцятилітня Ліллі Плетт публікує відео про плем'я з Амазонії, яке бореться проти винищення лісу - і вже через кілька годин натовп тролів починає згадувати й тегати її в різних місцях як нібито порноактрису. Коментарі самої Ліллі переповнює порнографія.

Багато молодих дівчат стикаються з подібним. Такі, як Ліллі або Грета, за різними оцінками, спонукали вийти на вулиці близько чотирьох мільйонів людей на всіх континентах в один день, 20 вересня (близько тисячі людей вийшли і в Україні).

Й усі вони стикаються за це з нападками, зламаними екаунтами й навіть погрозами смертю.

BuzzFeed погорив з десятками юних екоактивістів - і всі кажуть про те саме.

Нападки на особистість завжди були частиною програми "заперечувачів змін клімату", але зараз вони зосередилися на неновнолітніх, адже неповнолітні очолюють рух екоактивізму, - пише видання.

Звісно, Грета Тунберг є найбільш відомим прикладом: по суді, одноосібно вона запустила нову хвилю - і зіткнулась із сарказмом, включно з твітами самого Дональда Трампа.

Близько п'яти тисяч, імовірно, ботів, згадували її в негативному ключі - пише аналітична компанія Bot Sentinel.

Але вона - лише найбільш відома, і на неї звертають найбільше уваги.

Інші дівчата теж стикаються з онлайн-цькуванням - як проплачених ботів, так і добровільних тролів. Якщо найменших іще якось захищають батьки - то вже від віку близько чотирнадцяти вони моніторять екаунти своїх дітей менше, й підліткам самим доводиться давати собі раду з цими хвилями ненависті, часто непристойної.

Детальніше на BuzzFeed - англійською

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

екологія інтернет суспільство

Знак гривні
Знак гривні