Україна придбала партію артилерійських Гвоздик за кордоном (ФОТО)

Український спецекспортер ДГЗІФ «Укрінмаш» в липні цього року придбав у чеської компанії Excalibur Army Spol.S.R.O. партію 122-мм самохідних артилерійських установок (САУ) 2С1 «Гвоздика».

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на сайт Great Export Import, що відслідковує імпортні/експортні операції, - повідомляє Український мілітарний портал.

За оприлюдненою інформацією, було придбано 16 самохідних артилерійських установок 2С1 «Гвоздика» та дві артилерійські частини (башти із гаубицями 2А31 у комплекті).

Вартість САУ, які були у вжитку, склала $1 565 600, ще дві артилерійські частини коштували $120 200.

Згідно з даними офіційного сайту «Реєстру звичайних озброєнь ООН» (UNROCA – United Nations Register of Conventional Arms), торік Україна придбала у Чехії партію з 40 одиниць 122-мм самохідних артилерійських установок 2С1 «Гвоздика».

Ці самохідні артилерійські установки за ліцензією серійно виготовлялась у Польщі з 1971 року на підприємстві Huta Stalowa Wola у місті Нисько. Оснащені 122-мм гарматою 2А31, темп стрільби якої складає 4-5 пострілів на хвилину.

Призначення «Гвоздики» – знищення й придушення живої сили і вогневих засобів піхоти, руйнування укріплень польового типу, прокладання проходів в мінних полях і дротяних загородженнях. Боротьба з артилерією, мінометами і бронетехнікою ворога.

До розпаду СРСР виробництво САУ 2С1 «Гвоздика» відбувалось на Харківському тракторному завод, опісля було згорнуто через втрату виробничих зв’язків, зокрема артилерійську частину – гармату 2А31 –виготовляли на території сучасної Росії, та через відсутність замовлень.

Окрім поставок самохідних артилерійських установок, з Європейського Союзу до України надходять бойові машини піхоти БМП-1, що також реалізуються чеською компанією Excalibur Army Spol.S.R.O.. До цього вони знаходились на зберіганні у Швеції, яка придбала їх у Німеччини зі складу армії колишньої Німецької Демократичної Республіки.

Більшість цих БМП-1 не експлуатувалось ні в НДР, ні в армії Швеції та мають пробіг близько 120 км з моменту їх виготовлення.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

армія зброя україна чехія

Знак гривні
Знак гривні