Шукають Audi, бачать ціну, зітхають і купують Lanos. Які авто з пробігом хочуть і купують українці (ІНФОГРАФІКА)

Якщо мешканець України буде повністю відкладати середню зарплату, то за рік він зможе купити вживаний Daewoo Lanos або ВАЗ - а з іномарками так не вийде.

Про це йдеться в аналітиці від сайту AUTO.RIA, на якому шукають і купують машини. Для розрахунків використані дані Держстату про середню зарплату. За останніми даними (червень 2019 року), вона складає 10 971 гривень.

Серед авто з пробігом українці найчастіше шукають Audi A6. Коштує такий
транспортний засіб у середньому 202 123 гривень, і щоб придбати його, знадобиться 19 середніх зарплат. Другий за популярністю в пошуку— Daewoo Lanos. Він же —незмінний багаторічний лідер продажів. Середня вартість Daewoo — 85 897 гривень, і назбирати на нього можна за 8 місяців.

Що стосується нових авто з салону, то тут найчастіше шукають Kia Sportage. Її середня вартість — 625 915 гривень, або ж 58 середніх українських зарплат. Найдорожчим новим авто у ТОП-5 пошуку наразі є Toyota Camry. Як і в рейтингу б/у авто, вона посідає 4 місце. Середня вартість для нової такої машини — 898 300 гривень, або майже 7 років накопичення усієї середньої української зарплати.

Дисклеймер-пояснення для людей без жодного почуття гумору: звісно, в заголовку жарт — навряд чи саме ті люди, які шукали Audi, купують Lanos. Просто очевидна розбіжність між статистично найчастіше бажаним і найчастіше отриманим.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

інфографіка автомобілі

Знак гривні
Знак гривні