Дітей з Підгірців, де київське звалище, не вислухають в ООН - хоча в Підгірцях трішки гірше, ніж у Швеції (ВІДЕО)

Сьогодні вранці я виїхала до Києва із задимленого палаючими торфяниками села (ця суха осінь стала справжнім пеклом). Я проїхала спочатку повз свиноферму у Підгірцях на кілька тисяч голів свиней. До смороду горілого торфу додалися нотки свинячого лайна і нутрощів.

Про це пише Леся Москаленко, редакторка журналу Мандри.

Поступово всі відтінки смороду затьмарили міазми сміттєвого полігону у Підгірцях, де з сорока гектарів гниючих відходів в повітря шмаляє метан. Нарешті я виїхала на Нову Обухівську трасу. Сморід від торфяників зміксувався спочатку із димом вогнищ у дворах Ходосівки та Лісників (там вічно палять), а потім - із вихлопними газами автівок на трасі. Я виїхала на Столичне шосе, вдалині показався щільно вкритий сивим смогом Київ – столиця експертів!

Українські експерти знають все про циркулярну економіку, відновлювальну енергетику, з пів-оберта розпізнають проплачені капманії, спрямовані на маніпуляції масовою свідомістю! І хрін ти такими експертами зманіпулюєш!:-))

Їх не обдуриш шведськими дітьми, які переймаються глобальними загрозами! У щведів там автобуси їздять на біометані, там скорочують міжнародні перевезення, щоб зменшити вуглецевий слід, там найвища в ЄС частка відновлювальної енергетики!

От інша річ, якби Ґрета Тунберґ була простою українською школяркою. Почала б прогулювати школу по п’ятницях, або взагалі забила на навчання і сиділа б під стінами Парламенту з маленьким плакатом. І знаєте, що тоді було б? Яка ваша версія, що було б тоді?

Виступи з трибун, молодіжний рух за клімат, увага всього світу, фейсбучні холівари? Дуже суміваюсь!

Нижче ролик, знятий українськими дітьми, які живуть біля столичного звалища у Підгірцях, у яких вкрали чисте повітря і дитинство. Це такий самий спіч, звернення, як і у Ґрети Тунберґ:

Тільки не до світової спільноти, а до нашої влади, до нас із вами! Там гори сміття, отруйне повітря і діти у протигазах. Це не про Швецію, це про Україну. Чи хоч хтось з вельмишановних експертів написав відгук? Поширив інформацію? Припинив купувати непотрібні речі, пересів на велосипед, посадив десяток дерев? Або хоча б запустив бодай невеличкий срач? Це ж використання дітей, маніпуляція! Хіба ні?

екологія абзац катастрова київщина

Знак гривні
Знак гривні