Час Uber в Лондоні спливає

Компанії дали ліцензію лише на два місяці. Місцевий регулятор заявив, що після того, як спливе нинішня ліцензія - а це буде завтра - нова діятиме лише два місяці. Uber хотів довгострокову ліцензію.

Скандали з Uber в Лондоні тривають ще з 2017 року, коли компанію визнали "негідною мати ліцензію приватного перевізника", - передає Quartz.

Після довгих судів і мирової внаслідок певних поступок з боку компанії, Uber таки отримав 15-місячний "випробувальний" дозвіл, який закінчується завтра - але сьогодні влада міста сказала, що Uber, хоч і "покращив свою корпоративну культуру", надалі перебуватиме під наглядом і не отримує постійної ліцензії. Тільки двомісячну.

Нагадаємо, раніше Каліфорнія змусила Uber переглянути статус своїх робітників - ті хочуть вважати їх "підрядниками" без зобов'язань перед ними, але держава, схоже, змусить вважати водіїв саме співробітниками з відповідними гарантіями.

У Нью-Йорку компанію змусили забезпечувати водіїв мінімальною зарплатнею навіть за відсутності замовлень, а також вдягати значок "таксі" на машини.

Мер Сіетла минулого тижня оголосив, що водії Uber та Lyft до 1 липня 2020 обов'язково мають отримувати від компанії мінімальну зарплатню (зараз цього нема, адже водіям-"підрядникам" нічого начебто не винні).

Читайте також:

Uber став одним із головних чинників заторів у Торонто

Народ пересідає з велосипедів і громадського транспорту на Uber. Він суттєво збільшив затори в Сан-Франциско

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

британія транспорт досвід автомобілі

Знак гривні
Знак гривні