Зеленський підписав митний безвіз із Євросоюзом

Закон покликаний спростити обмін митною інформацією з країнами ЄС і прискорити оформлення вантажів.

Президент Володимир Зеленський 23 вересня підписав закон №1082 "Про режим спільного транзиту і введення національної електронної транзитної системи". Про це повідомляється сайті Верховної Ради, - передає Ліга.

Документ був прийнятий парламентом 12 вересня. Він розроблений на виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і є об'єктом зобов'язань в рамках програми макрофінансової допомоги ЄС, пояснювали в Міністерстві фінансів.

Закон вводить в українському законодавстві положення Конвенції про процедуру загального транзиту, яка об'єднує 35 країн європейського регіону.

Однак, щоб стати учасницею Конвенції, Україні необхідно буде ввести і використовувати протягом не менше одного року положення Конвенції та запустити NCTS (Нова комп'ютеризована транзитна система. - Ред.) на своїй території. Тільки після цього Україна зможе отримати офіційне запрошення для приєднання до Конвенції.

Приєднання до Конвенції та використання системи NCTS дозволить Україні обмінюватися митною інформацією з країнами ЄС в режимі реального часу, використовувати єдину митну декларацію, ввести загальну фінансову гарантію і транзитні спрощення.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

єс закон зеленський фінанси митниця

Знак гривні
Знак гривні