Кілька десятків депутатів від самої Слуги народу заблокували Зе скасування недоторканності. І правильно зробили

І, на думку Текстів, це правильно, бо з нинішніми авторитарними законодавчими ініціативами Президента недоторканність - хоч мінімальна запорука збереження демократії.

44 народних депутати від "Слуги народу" заблокували скасування депутатської недоторканності, а також прослуховування для НАБУ та знищення "правок Лозового", - йдеться у блозі голови правління "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна.

19 вересня саме стільки присутніх у Верховній Раді "слуг народу" не проголосували за президентський законопроект №1009.

За словами Шабуніна, хоча нардепи виключили з Конституції норму про імунітет народних обранців, у КПК та законі про статус народного депутата залишаються норми, які вимагають дозволу парламенту для, наприклад, прослуховування чи обшуку депутата.

"Якщо ці норми не прибрати, то навіть після вступу в силу змін в Конституцію розслідувати (справи щодо - ред.) депутатів буде майже неможливо. А як їх розслідувати, якщо для слідчих дій по них все одно треба дозвіл Ради?

А якщо не можна нормально розслідувати, то до вручення підозри та затримання навіть не дійде. І що толку, що підозру тепер можна без дозволу Ради вручити, якщо зібрати для неї докази і далі буде майже неможливо?!

Так от, схоже, що частина "слуг народу" дуже хоче зберегти свою депутатську недоторканність. Це при тому, що й вони, і Зеленський обіцяли її скасувати. Так само вони обіцяли дозволити НАБУ самостійне прослуховування й скасувати правку Лозового. Все це було в проваленому "слугами" законопроекті".

Провалили голосування не лише 44 "слуги народу", а й фракції "Європейської солідарності", "Батьківщини" та "Опоблоку" повним складом.

"Частина депутатів переконують, ніби заплуталися і повірили, що прослуховувати їх будуть без рішення суду. Більшої дурниці важко й уявити. Прослуховування можливе лише з дозволу суду!" – зазначив Шабунін.

Список 44 депутатів "Слуги народу", які не підтримали законопроект №1009:

Аліксійчук О.В.

Березін М.Ю.

Богданець А.В.

Василів І.В.

Васильковський І.І.

Володіна Д.А.

Горенюк О.О.

Грищук Р.П.

Діденко Ю.О.

Забуранна Л.В.

Кириченко М.О.

Кицак Б.В.

Колєв О.В.

Кузьміних С.В.

Микиша Д.С.

Негулевський І.П.

Пашковський М.І.

Рубльов В.В.

Саладуха О.В.

Скороход А.К.

Тарасов О.С.

Ткаченко О.М.

Фріс І.П.

Чернєв Є.В.

Шол М.В.

Аллахвердієва І.В.

Андрійович З.М.

Безгін В.Ю.

Василевська-Смаглюк О.М.

Герасименко І.Л.

Грищенко Т.М.

Драбовський А.Г.

Іванісов Р.В.

Ковальчук О.В.

Костін А.Є.

Ляшенко А.О.

Маріковський О.В.

Марченко Л.І.

Матусевич О.Б.

Рєпіна Е.А.

Савченко О.С.

Соломчук Д.В.

Тимофійчук В.Я.

Чернявський С.М.

Читайте також: Назад в УРСР. Нинішні зміни до Конституції знищують парламентаризм, а отже і демократію. Аналіз законопроектів

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

диктатура узурпація законопроект зеленський

Знак гривні
Знак гривні