Мінер, який сполохав Київ, лише хотів поговорити з дівчиною, яка його кинула, - запевняє поліція. Як його затримали? (ФОТО, ВІДЕО)

Керівник Головного управління поліції Києва Андрій Крищенко повідомив деякі подробиці операції затримання чоловіка, який погрожував підірвати міст Метро.

"Під час першочергових заходів було встановлено особу цієї людини і його контактні дані. З ним відразу зв'язалися психологи і командир спецпідрозділу. Він хотів поговорити зі своєю дівчиною. Оскільки більше жодних вимог не було - вирішили його затримувати. Від самого початку у нього був карабін, але він його викинув.

Під час затримання заборонених речовин при ньому не було. Візуально він був під дією якихось речовин, але докладніше можна буде сказати тільки після експертизи", - розповів Крищенко.

Під час затримання чоловік опору не чинив. Постраждалих немає. Вибухотехнічна служба все-таки перевірила автомобіль на предмет вибухівки:

У чоловіка, який у середу погрожував підірвати міст Метро у Києві, 3 місяці тому вилучали 2 кілограми вибухівки.

Правопорушникові буде надано необхідну медичну і психіатричну допомогу, після чого на нього чекає суд.

За словами Крищенка, під час переговорів чоловік підстрелив поліцейський квадрокоптер, і той впав у річку.

Проти затриманого порушено кримінальне провадження за "приготування до терористичного акту", яке передбачає покарання до довічного ув'язнення.

При затриманні було задіяно 300 правоохоронців і кілька одиниць бронетехніки.

За матеріалами Цензора й УП

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

київ курйоз кримінал

Знак гривні
Знак гривні