Хроніки Коломойського. Компанія пішла на мирову з НБУ; менеджером Центренерго став зрозумілий олігарху менеджер

Коломойський в мінусі. Центральний апеляційний госпсуд затвердив мирову угоду між компанією "Арлан", яка належить Ігорю Коломойському, та Нацбанком - компанія погодилась виплатити борги за кредитами рефінансування, які НБУ видав Приватбанку до націоналізації.

Про це повідомляє прес-служба Нацбанку, - передає Економічна правда.

Згідно з угодою, "Арлан" взяла на себе зобов'язання погасити заборгованість Приватбанку по кредиту рефінансування в сумі, яка дорівнює ринковій вартості іпотечного майна, на яке НБУ звертав стягнення в цьому процесі.

"У 2018 році Нацбанк подав 148 позовів проти колишнього власника Приватбанку Ігоря Коломойського (фінансового поручителя) та пов’язаних з ним 32 компаній – майнових поручителів, про стягнення близько 10 млрд грн.

Мета позовів – забезпечити погашення кредитів рефінансування, які Національний банк надав Приватбанку в період між 2008 та 2015 роками. Загалом позови спрямовані на погашення заборгованості за п'ятьма кредитними угодами", - пояснили в НБУ.

Коломойський в плюсі. Кабінет міністрів на засіданні в середу, 18 вересня, погодив тимчасове покладання виконання обов'язків генерального директора ПАТ "Центренерго" на Володимира Потапенко, - повідомляє Цензор.

Володимир Потапенко зайняв посаду в.о. голови правління "Центренерго" в липні.

Після зміни менеджменту енергокомпанія почала укладати прямі договори на поставку енергоспоживання з підприємствами групи "Приват". У цьому списку Нікопольський і Запорізький заводи феросплавів, "Дніпроазот", Покровський і Марганецький ГЗК.

Крім того, після зміни керівника "Центренерго" підписало договір на поставку вугілля з ТОВ "Нафта Форс", засновник і директор якої, за даними ЗМІ, має безпосереднє відношення до діяльності групи "Приват".

Раніше ЗМІ повідомляли, що державна "Центренерго" перейшла під контроль людей, близьких до лідера групи "Приват" Ігоря Коломойського. Сам же Коломойський цю інформацію заперечив, однак в інтерв'ю Цензор.НЕТ назвав нове керівництво компанії "професійними і зрозумілими людьми", визнавши, що консультує Потапенка.

"Центренерго" експлуатує 23 блоки (18 - пиловугільні і 5 - газомазутні) на Вуглегірській, Зміївській та Трипільській ТЕС сумарною встановленою потужністю 7690 МВт. Державі належить 78,3% акцій.

бізнес корупція коломойський

Знак гривні
Знак гривні