Як виглядає капітально відремонтований плацкартний вагон. Таких скоро буде аж три штуки з тисячі двохсот (ФОТО)

«Укрзалізниця» провела на залізничному вокзалі Києва презентацію першого плацкартного вагону, капітально відремонтованого на власних потужностях компанії в депо «Каховка».

У вагонах повністю змінено інтер’єр, встановлено нові полички та вікна. Купе облаштоване додатковими світлодіодними світильниками на кожне місце, - передає Хмарочос

Верхні полички обладнано захисним бортиком:

Також встановлено нові «туалетні комплекси закритого типу», системи відеоспостереження і дахову систему кондиціювання повітря. «Після ремонту вагон повністю змінюється й виглядає як новий», – запевняють в «Укрзалізниці».

Ремонт одного вагона коштує близько 10,5 мільйона гривень. Кажуть, це вдвічі дешевше, ніж купувати новий.

Незабаром залізниця отримає ще аж два такі вагони, вже відремонтовані.

За словами керівника компанії Євгена Кравцова, у перспективі можна так само відремонтувати 200 плацкартних вагонів. Скільки років триватиме робота, він не уточнив.

Загалом «Укрзалізниця» експлуатує 1200 плацкартних вагонів. Вони є найбільш зношеними.

За словами Кравцова, із модернізованих вагонів «Укрзалізниця» формує нові поїзди. У такий спосіб нещодавно запустили поїзд до Маріуполя – він повністю складається з модернізованих вагонів. У жовтні планують запустити ще один такий поїзд до Маріуполя.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

залізниця

Знак гривні
Знак гривні