Передбачувано: на місці, де труїли ліс - будують ЖК Лісовий (ФОТО)

ТРЦ «Лісовий» побудують на місці кількох гектарів лісу. Кілька днів тому на цій ділянці горіли хвойні дерева, а ще раніше їх труїли.

Проєкт ЖК

Ми вже писали про це місце, й так і передбачали: Злочинці отруїли цілий сосновий сквер на "Лісовій" у Києві. Схоже, хтось готується до забудови (ФОТО, КАРТА)

Ось це саме місце, що в проєкті ЖК "Лісовий", із деревами, які там були:

Пошкоджені дерева виявили співробітники лісової охорони Дарницького лісопаркового господарства.

«У деревах просвердлені отвори, ймовірно, дреллю чи шуроповертом. Зі слів лісівників, туди заливали отруйні речовини, арборициди, які вбивають дерева. Це щось подібне до гербіцидів, якими труять бур’яни. Дірки запечатували замазкою, пластиліном, щоб рідина не випаровувалася», – розповів еколог Ігор Кирикевич.

У Центрі моніторингу влади повідомляють, що ділянка лісу стала рудого кольору в червні, а зараз усі дерева загинули одночасно.

Тепер виявилося, що проєктом передбачається забудова ділянки біля метро «Лісова» площею 7,2 гектара. Загальна площа комплексу складе майже 300 тисяч квадратних метрів, - передає Хмарочос.

ТРЦ міститиме продуктовий і промисловий гіпермаркети, кінотеатр, фудкорти, розважальні та торгівельні площі, а також парк на покрівлі.

Поряд збудують автовокзал та дев’ятиповерховий паркінг.

Кілька днів тому на цій ділянці горіли раніше недотруєні хвойні дерева:

Торік між Броварським проспектом та вулицею Кіото, на ділянці площею близько одного гектара, загинули кількасот сосен. У стовбурах лісники знайшли просверлені отвори, куди невідомі залили отруту. За деякий час лісники помітили, що на ділянці, де всохли сосни, «невідомі особи» вирубали ліс.

Цього року Департамент містобудування і архітектури КМДА надав компанії «Женсан» містобудівні умови для проектування торговельного центру з паркінгом біля станції метро «Лісова», зокрема, й на території парку «Кіото». Тоді ще йшлося про чотири гектари під забудову.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

кримінал екологія київ будівництво абзац

Знак гривні
Знак гривні