О, почалося. Платники податків або пасажири компенсуватимуть збитки Коломойському

Мінінфраструктури хоче компенсувати збитки авіакомпанії Коломойського, - повідомляє Новий час.

Міністерство інфраструктури розробляє механізм компенсацій українським авіакомпаніям, які змушені облітати територію Російської Федерації. Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій. Ідеться перш за все про МАУ Коломойського та SkyUp. (Порошенко мав би за тією ж логікою вимагати компенсації за ліпєцкую фабріку :) - Ред.).

«Дійсно, ми ведемо і будемо пропонувати якісь речі з приводу того, що повинні бути компенсації за обліт Росії. Але не обов’язково це має бути пряма компенсація. Це можна надати через аеропортові збори, або ще якусь зручну модель шукати», — сказав він.

За словами міністра, авіакомпанії стають неконкурентоспроможними, тому що вони змушені робити обліт і втрачати чимало коштів.

Криклій зазначив, що ця проблема торкнулася в першу чергу авіакомпаній МАУ (один з беніфіціарів — бізнесмен Ігор Коломойський) і SkyUp (належить родині бізнесменів Альба).

Рішення про компенсації повинно базуватися на економічних розрахунках і зараз це питання опрацьовується, зазначив міністр інфраструктури.

«Завтра це рішення точно не буде прийнято, і швидше за все на наступному тижні, теж», — сказав Криклій.

Раніше глава наглядової ради МАУ Арон Майберг заявив, що в 2019 році компанія значно покращила фінансові показники, але за підсумками року, швидше за все, залишиться збитковою. Він передбачає, що до прибутковості авіакомпанія повернеться в 2020 році.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

бюджет авіація коломойський

Знак гривні
Знак гривні