Супрун: шукають, за що б порушити проти мене кримінальне провадження

Ексочільниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що проти неї та її команди готують кримінальне переслідування.

Про це Супрун розповіла в інтерв'ю LB.ua, - пише Укрінформ.

«Мені вже сказали друзі з правоохоронних органів - їм дано вказівку знайти на мене і на моїх заступників щось таке, що дозволить відкрити проти нас кримінальні справи. І зараз вони чекають зустрічі Трампа із Зеленським, а після того почнуть справу проти мене», - сказала колишня очільниця міністерства.

За її словами, вже зараз Державне бюро розслідувань переслідує секретаря МОЗ Артема Янчука, який був призначений у 2017 році, - нібито через те, що у якогось підприємства, котре виграло тендер, згодом почалися проблеми з реєстрацією.

Також вона зазначила, що Рахункова палата з подачі Комітету ВР з питань здоров'я нації проведе аудит МОЗ - це єдине міністерство, де призначено аудит, і саме в той період, коли його очолювала Супрун.

«Ініціатива про перевірку надійшла від Петра Багрія, чия фірма була чи не основним продавцем ліків за завищеними цінами у часи Раїси Богатирьової. За ці три роки Рахункова палата провела 15 аудитів МОЗ, з них три були перевірками міжнародних закупівель. Для порівняння, за два роки, які міністром була Богатирьова, МОЗ перевіряли лише п'ять разів, державні закупівлі - жодного разу», - сказала Супрун.

Як відомо, Уляна Супрун очолювала Міністерство охорони здоров'я України з 27 липня 2016-го до 29 серпня 2019 року, формально вона так і не була призначена на посаду міністра, але виконувала обов'язки глави відомства яке перший заступник.

Верховна Рада 9-го скликання на першому пленарному засіданні призначила на посаду міністра охорони здоров'я Зоряну Скалецьку.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

репресії супрун медицина

Знак гривні
Знак гривні