ВООЗ: Росія на першому місці за кількістю самогубств, Україна - в першій десятці (ІНФОГРАФІКА)

Росія випереджає всі інші країни за кількістю самогубств. Україна, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я - також у лідерах за кількістю самогубств відносно до кількості населення. Самогубці в більшості країн переважно чоловіки - крім, наприклад, "рівної" Індії, яка в лідерах за кількістю жіночих самогубств, та Китаю.

Дивіться також: Жінки найкрасивіші, чоловіки вмирають рано. Рейтинги, де українці входять в топ-10 (ІНФОГРАФІКА)

Дані було оприлюднено до Всесвітнього дня запобігання самогубствам 10 вересня - вони оціночні, оцінка ВООЗ.

Україна - на дев'ятому місці за самогубствами серед чоловіків. Ми взяли країни перед нашою за цим показником. Для порівняння ми також додали нашого сусіда - Польщу, а також такі західні країни, як США, Францію та Канаду, щоб показати різницю в цифрах.

Окрмо внизу - Лесото, Уганда й Індія (де тоскно, схоже, обом статям) - лідери за кількістю жіночих самогубств. Індія була визнана найгіршою за становищем для жінок. Там із цим навіть гірше, ніж в арабських країнах - але, ймовірно, слід врахувати такий чинник, як сувора релігійна заборона на суїцид в ісламі. А в "заклятому друзі" Індії, в ісламському-таки Пакистані, суїцидів дуже мало).

У Китаї, нехарактерно, жіночих суїцидів більше, ніж чоловічих - це може бути пов'язано з наслідками політики однієї дитини, де дівчат часто просто не реєстрували, тому таким жінкам значно тяжче живеться.

Україну можна втішити тим, що все-таки кількість самогубств, за оцінкою ВООЗ, у нас зменшується:

Повні дані для всіх країн світу у вигляді таблиць можна скачати на сайті ВООЗ тут.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

україна медицина суспільство світ інфографіка

Знак гривні
Знак гривні