Керівництво України перед нормандською зустріччю має публічно окреслити “червоні лінії”

До зустрічі у “нормандському форматі” Президент України, Прем'єр-міністр та Голова Верховної Ради мають вийти до суспільства з заявою, де будуть окреслені “червоні лінії”, які за жодних обставин не будуть перейдені.

Таку думку висловив у коментарі Укрінформу директор Інституту світової політики Євген Магда в контексті заяви міністра закордонних справ Вадима Пристайка щодо готовності Президента взяти участь у зустрічі в “нормандському форматі” вже цього місяця.

“Керівництво нашої держави повинне до зустрічі оголосити “червоні лінії”, які воно не буде переходити за будь-якої ситуації. Якщо воно цього не зробить, це буде велика помилка. В нинішній ситуації помилка в комунікації завжди породжує “зраду” навіть тоді, коли її немає”, - вважає Магда.

На думку експерта, до суспільства зі спільною заявою повинні вийти Президент, Прем'єр-міністр та спікер парламенту - як уособлення влади, оскільки домовленості за участі України, Німеччини, Франції та РФ - це питання великої суспільної ваги.

“Якщо цього не станеться, то президентська команда хай готується до потужної “зради” в інформаційному просторі, незалежно від результатів цих переговорів і навіть незалежно від того, відбудуться вони чи ні”, - переконаний Магда.

Він також нагадав, що прецедент поганої комунікації зі суспільством вже мав місце під час відзначення Дня Незалежності, коли на вулиці вийшли десятки тисяч людей без партійних гасел і прапорів та висловили свою позицію на Марші захисників України.

Раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайко під час спільної пресконференції з міністром закордонних справ і європейської інтеграції Республіки Молдова Ніку Попеску заявив, що Президент України Володимир Зеленський готовий узяти участь у перемовинах в “нормандському форматі” вже цього місяця.

війна донеччина луганщина опініон

Знак гривні
Знак гривні