Новий Боїнг провалив випробування: відірвалися двері

Новий лайнер Boeing 777X провалив випробування навантаженням. Після цього в компанії Boeing заявили, що умови випробувань були «далеко за межами будь-яких навантажень, які очікуються в комерційній експлуатації».

Авіабудівна компанія Boeing призупинила навантажувальні випробування перспективного авіалайнера 777X, оскільки під час тестування у нього вилетіли двері вантажного відсіку, - передає Уніан.

Як повідомляє FlightGlobal, в компанії заявили, що умови випробувань були «далеко за межами будь-яких навантажень, які очікуються в комерційній експлуатації». Підкреслюється, що команда випробувачів дотримувалась усіх протоколів безпеки, і зараз працює над тим, щоб знайти причину проблеми. Наразі невідомо, коли випробування літака будуть відновлені.

За словами представника Boeing Пола Бергмана, «загальне тестування триває».

Зазначається, що даний інцидент – останній в цілій низці проблем, які переслідують всю програму Boeing по літаках даної серії. Раніше в компанії заявили, що призупиняють подальшу розробку лайнера 777-8. За кілька тижнів до того Boeing відклала перший політ літака 777-9 (відрізняється від моделі 8 більшими розмірами) через проблеми з двигунами GE9X.

Boeing 777X – останній в серії далекомагістральних літаків сімейства 777. Розробляється у варіантах 777-8 (на 365 пасажирів) і 777-9 (414 пасажирів). Відрізняється новими двигунами від General Electric і крилами з композитних матеріалів зі складними закінцівками крила.

авіація технології

Знак гривні
Знак гривні