У розвідці Міноборони вже говорять про «внутрішній конфлікт на Донбасі»

Вадим Скібіцький, представник Головного управління розвідки Міноборони, в інтерв'ю державному "Укрінформу", серед іншого, назвав ситуацію на Донбасі внутрішнім конфліктом.

Розповідаючи про можливі воєнні сценарії на найближчий час, він сказав:

– На основі опису безпекового середовища були розроблені можливі воєнно-політичні сценарії, які потребуватимуть застосування воєнної сили. Всього опрацьовано вісім сценаріїв, при цьому в чотирьох із них провідну роль відіграватимуть ЗСУ:

– Перше, це збройна агресія проти нашої держави.

– Друге, це внутрішній конфлікт на території нашої держави, який може бути підтриманий іззовні. А це, по суті, нинішній збройний конфлікт на сході нашої держави, який підтримується Російською Федерацією.

Наступний – це можливий прикордонний конфлікт. Такий прикордонний конфлікт може бути навіть спровокований за рахунок проведення спеціальних операцій.

І четвертий сценарій – це можливе втягування України в протистояння між світовими державами. Якщо говорити про цей аспект, ми бачимо, наскільки зараз іде таке потужне протистояння між США і НАТО та Російською Федерацією. І Україна стала «сірою зоною» для Росії.

Саме тому РФ нарощує угруповання біля наших кордонів. І ми проаналізували – чи може Україна бути втягнута в цей конфлікт. До речі, він може виникнути також у країнах Балтії. І ми знаємо, наскільки Росія активно працює там, використовуючи гібридні методи.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

донеччина армія росія луганщина агресія війна

Знак гривні
Знак гривні