Вишинський, якого звільнили, готуючи до обміну, тепер відмовляється від обміну

Головний редактор "РІА Новости Україна" Кирило Вишинський, якого апеляційний суд Києва кілька днів тому звільнив з-під варти, тепер заявляє, що не має наміру брати участь в обміні ув'язненими між Росією й Україною.

Запобіжний захід йому, нагадаємо, пом'якшили до особистого зобов'язання. Раніше повідомлялося, що його планували обміняти на Сенцова, проте Вишинський відмовився і заявив, що хоче просто виправдання.

"Обмін - це юридична процедура, вона стосується в першу чергу тих, хто вже засуджений, хто визнав свою провину. Але я не засуджений, я свою провину не визнаю. Найголовніше, що в ході цієї процедури незрозуміло буде далі, який у мене юридичний статус, хто я", – повідомив Вишинський.

Довідка: 15 травня 2018 року в Києві затримали співробітника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського. Того ж дня йому оголосили про підозру в державній зраді. Прокуратура просила для Вишинського 12 років в'язниці.

14 січня слідство завершило досудове розслідування у справі Вишинського та надало доступ до матеріалів досудового розслідування.

5 березня Вишинському вручили обвинувальний акт.

19 липня головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, якого звинувачують у державній зраді, залишили під вартою до 19 вересня.

За даними Депо та РБК-Україна

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

суд вишинський

Знак гривні
Знак гривні