Внесений Зеленським законопроєкт про імпічмент має стільки спільного з балансом влади, як Орбіт із боротьбою з карієсом, - Рахманін

Лідер фракції "Голос" Сергій Рахманін вважає за доцільне процедуру імпічменту президента закріпити в Конституції України. На його погляд, внесений у Раду законопроєкт про імпічмент не має нічого спільного з процедурою відсторонення президента від влади.

"Якщо президент хоче демократичної процедури, то нехай суб'єкт законодавчої ініціативи вносить зміни в ст. 111 Конституції", – сказав Рахманін на ранковому пленарному засіданні Верховної Ради України у вівторок.

Він підкреслив, що якщо депутати не бояться скасування недоторканності, то й президент не має боятися демократичної системи противаг.

За словами Рахманіна, внесений у парламент законопроєкт про імпічмент президента не має нічого спільного з процедурою відсторонення президента від влади.

"Цей законопроєкт має такий самий стосунок до процедури відсторонення президента від влади, як жувальна гумка "Орбіт" до боротьби з карієсом", – підкреслив він.

Рахманін також розкритикував президентський пакет законопроєктів про внесення змін до Конституції України.

"Величезна кількість законопроєктів не пов'язані між собою, безсистемні, ... частково незрозумілі, частково шкідливі", – зазначив депутат.

Цензор

Рада президент зеленський конституція влада

Знак гривні
Знак гривні