Офіційної зустрічі політв’язнів в аеропорту не буде, їх відвезуть до лікарні. Завершення процесу обміну - дезінформація

Офіційної зустрічі полонених Росією українських моряків і політв'язнів в аеропорту не буде, їх відразу відвезуть до лікарні, повідомило проєкту Крим.Реалії Радіо Свобода джерело в командуванні Збройних сил України, якому редакція довіряє.

Про те, що не буде зустрічі в аеропорту, раніше на умовах анонімності повідомили Крим.Реалії рідні моряків.

З офіційних і незалежних джерел підтвердження інформації немає.

Після попередніх передач утримуваних Росією українців їх обстежували і лікували в «Науково-практичному центрі профілактичної і клінічної медицини» Державного управління справами України.

У ніч на 30 серпня засоби масової інформації повідомили, що Україна та Росія обміняли утримуваних громадян. Зранку проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії з посиланням на родичів одного з 24 військополонених моряків поінформував, що їх уже доставили до Києва. За словами співрозмовника журналістів, «зустріч в аеропорту не планується».

Водночас Служба безпеки України заявила, що процес переговорів щодо обміну заручників триває.

Офіс президента України Володимира Зеленського заперечив завершення процесу обміну утримуваними особами між Україною та Росією.

«Процес взаємного звільнення утримуваних осіб триває. Інформація про його завершення не відповідає дійсності. Вже не вперше ми бачимо інформаційний хаос, спричинений посиланням на непідтверджену інформацію та численні «джерела». Ми закликаємо розуміти наслідки дезінформації: це гра з емоціями суспільства. Коли взаємне звільнення утримуваних осіб завершиться, Офіс президента повідомить про це на офіційних каналах», – ідеться в повідомленні в мережі Facebook.


Нагадаємо, головним джерелом "дезінформації" став заступник офісу Зеленського, відучора новообраний Генпрокурор

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

крим росія окупація анексія репресії

Знак гривні
Знак гривні