Чому не можна скасувати міністерство екології. Точка зору

Стало відомо, що Олексій Оржель - міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України. Стоп, але ж такого міністерства не існувало, - пишуть екологи.

Невже депутати фракції “Слуга народу” на стільки недалекоглядні та байдужі до здорового існування прийдешніх поколінь, що будуть скасовувати міністерство, яке ще якось тримає довкілля цієї забрудненої і засміченої країни на плаву?

Скрізь у цивілізованому світі – Європа, Північна Америка, Австралія, розвинені азійські країни – іде наростаюча тенденція до охорони природи, починаючи із 60-70-х років 20 століття, і майже скрізь, окрім африканських країн, Міністерство охорони природи – це окремий орган.

Цивілізований світ готується до кліматичного саміту ООН, розуміючи всю критичність становища, в якому опинилися всі ми на планеті. Натомість влада в Україні відзначає важливість та пріоритетність охорони довкілля скасуванням профільного міністерства.

В Україні одні з найбільш нагальних проблем – це екологічні: корупція в екологічному контролі, зловживання в лісовому господарстві, відсутність моніторингу, неналежне поводження з відходами, низька екологічна свідомість, безконтрольне добування бурштину, руйнування річок малими ГЕС та багато іншого.

Україна сьогодні входить у топ-5 країн Європи із найзабрудненішим повітрям [2]. Це країна із величезною кількість хворих через забруднене повітря і воду. Відповідно до Угоди про Асоціацію з ЄС, найбільша кількість директив, яку треба апроксимувати в Україні, стосується охорони довкілля – 29 директив, у жодній іншій галузі такої прірви немає!

Тому не можна просто так об’єднувати два міністерства в одне, тим більше, коли профільним міністром є експерт з енергетики.

Наслідки можуть бути незворотними.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

екологія уряд

Знак гривні
Знак гривні