Лісники в прямому ефірі напали на журналіста під час сюжету про незаконну вирубку

Журналіст спілкувався з ведучими в студії, до нього підійшли декілька людей. Він почав тікати, але врешті-решт, судячи з картинки, опинився на землі. Після цього трансляція обірвалась.

У Харківській області в прямому ефірі напали на журналіста "112 Україна" Олега Решетняка.

Близько 13:50 ефір телеканалу перервали через конфлікт, який виник у журналіста з лісівниками під час зйомки сюжету про вирубку лісів.

"Ми знімаємо документальний проєкт розслідувань, який стосується вирубки столітнього дуба. Коли приїжджав президент Володимир Зеленський, він пролетів над харківськими лісами і був шокований побаченим", - встиг розповісти Решетняк під час прямого включення.

За словами журналіста, під час зйомки з квадрокоптера до його команди підійшли агресивні співробітники господарства і почали висувати претензії, вимагаючи віддати флеш-накопичувач зі знятим матеріалом. Автомобілю журналістів спустили колеса і мало не перевернули.

Обидві сторони викликали поліцейських.

Поки Решетняк спілкувався з ведучими в студії, до нього підійшли декілька людей. Він почав тікати, але врешті-решт, судячи з картинки, опинився на землі. Після цього трансляція, яку вели з мобільного телефона, перервалася.

Нагадаємо, 17 липня під час робочої поїздки в Харківську область президент України Володимир Зеленський провів нараду з питань боротьби з незаконною природно-ресурсною господарською діяльністю в регіоні.

На ній виступив директор ДП "Жовтневе лісове господарство" Руслан Чагаровський, який поскаржився на тиск після ініційованих ним ревізій. "Ми зробили ревізію всього 10% від загальної площі й виявили 80 млн грн збитків - це більш ніж 8 тис. куб. м деревини. За нашими підрахунками, якщо ми зробимо повну ревізію лісгоспу, всіх лісових обходів Жовтневого господарства, то приблизно це буде близько 200 млн грн", - розповів Чагаровський. Він вважає, що в межах Харківської області сума збитків може сягати мільярда гривень.

19 серпня Державне бюро розслідувань повідомило про початок кримінального провадження за фактом самовільної вирубки в Жовтневому лісовому господарстві. Справу розслідують за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу - зловживання службовим становищем.

Лівий берег

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

харківщина конфлікт змі

Знак гривні
Знак гривні