Трамп посварився з рештою лідерів G7 через Росію

Нагадаємо, Росію виключили зі складу G8 у 2014 році після окупації українського Криму.

Президент США Дональд Трамп під час вечері лідерів "Великої сімки" у Франції наполегливо пропонував повернути Росію до складу групи, але отримав підтримку з цього питання тільки від Джузеппе Конте, який кілька днів тому пішов у відставку з посади прем'єр-міністра Італії.

Про це пише ЛБ з посиланням на The Guardian.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе зайняв нейтральну позицію, а інші лідери - прем'єр Великобританії Борис Джонсон, канцлер Німеччини Анґела Меркель, прем'єр Канади Джастін Трюдо, голова Євроради Дональд Туск і президент Франції Еммануель Макрон - рішуче виступили проти ініціативи Трампа.

Вони заявили, що G7 є "сім'єю, клубом, спільнотою ліберальних демократій", до яких Володимир Путін не належить. Але для Трампа, як сказало джерело газети, "це не дуже важливо, він не поділяє цю точку зору".

Він заявив, що присутність Росії необхідна для обговорення питань, пов'язаних з Іраном, Сирією і КНДР.

Нагадаємо, Росію виключили зі складу G8 у 2014 році після окупації українського Криму. У червні 2018 року голова Білого дому вже висловлювався за повернення РФ у цей міжнародний клуб, але пропозиція не знайшла відгуку в інших його членів.

Саміт "Великої сімки", до складу якої входять Франція, Німеччина, Великобританія, Італія, Канада, США і Японія, проходить у Біарріці 24-26 серпня.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

путін росія трамп агресія світ

Знак гривні
Знак гривні