Що і за скільки продали за рік малої приватизації (ВІДЕО)

Загалом приватизація принесла 19 мільярдів гривень за рік: "Вжууух!!! І новий мільярд у скарбничці держпродажів швидше ніж раз на кожен місяць". Про це пише Олексій Соболев, виконавчий директор ProZorro.Продажі. Із цих грошей півтора мільярда - об'єкти так званої малої приватизації.

Перший рік малої приватизації приніс 1,48 млрд грн. Всього в Прозорро.Продажі відбулося 1 142 успішних аукціони, в них взяли участь 2 тисячі 317 учасників, які конкурували за кожен лот, що дало змогу підвищити стартову ціну у середньому майже на 60%. Продавали всі: і Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, і муніципалітети. Останні, до речі, напродавали на 910 млн грн, а це - 61% від загальної кількості успішних аукціонів.

НАЙДОРОЖЧІ

Приміщення колишньої ресторації у Львові, яке займає підвал і перший поверх аж трьох будівель на площі Ринок - найдорожчий об'єкт малої приватизації, який пішов з молотка за 116 млн грн: http://bit.ly/2OklD0B.

Готелю «Житомир» влаштували суперову рекламну кампанію і нещодавно він був проданий за 60 млн грн http://bit.ly/2KS6v5h.

Тернопільський радіозавод «Оріон» – одне з провідних підприємств України з виробництва професійних засобів радіозв'язку. Продали за 57 млн грн http://bit.ly/2Mlbrmm.

Львівський будинок, в якому знаходиться об'єкт, що не просто є архітектурною пам'яткою національного значення, він ще й розташований в межах території, внесеної до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Продали за 56 млн грн.http://bit.ly/2KI3e8A.

Дослідний завод «Хвиля» - також львівський об'єкт. До комплексу заводу входять 23 будівлі у місті і ще 27 будівель у селі Новий Яричів Кам’янко-Бузького району (13 га). За такий лот переможець віддав 51 млн грн. http://bit.ly/2Mmxc5i.

НАЙБІЛЬШЕ ЗРОСТАННЯ ВАРТОСТІ

Аукціони допомагають визначити справжню ринкову вартість кожного лоту. Навіть. коли його продають за 100 грн.

Рекордсменом зі зростання початкової вартості під час аукціону стало адміністративно-господарське приміщення на Хмельниччині. І не дивно, бо його початкова вартість складала всього 100 грн. Втім, прийшов ринок, і початкова вартість зросла більш ніж на 80 тисяч відсотків - лот продали за 80 тис. грн. http://bit.ly/2Mkt8mk.

Нежитлові приміщення підвалу у Києві на Печерську продали більш ніж за 2 млн грн. А виставляли за копійки. Ріст склав понад 63 тисяч відсотків від початкової вартості http://bit.ly/2KOnHZJ.

Нежитлові приміщення у Харкові виставили за 3,2 тис грн, а продали більш ніж за мільйон. 30 тисяч відсотків від початкової вартості http://bit.ly/2Mk4CBL

+24 тисячі відсотків від початкової вартості - кафе "Сузір'я" на Львівщині, яке виставили за 1,1 тис грн, а продали за 280 тисяч http://bit.ly/2KRR0KC.

Нежитлові будівлі на Львівщині пішли з молотка за 705 тис грн. Початкові 3,5 тис грн зросли більш ніж на 19 тисяч відсотків http://bit.ly/2Mm6t90.

НАЙЗІРКОВІШІ ОБ'ЄКТИ

Хтось радів продажу цих об'єктів, хтось, навпаки, звинувачував в тому, що “розпродаємо історію і державу”. Втім, усі вони були найобговорюванішими лотами в соцмережах та ЗМІ. Це добірка рок-зірок малої приватизації.

Демонтований пам'ятник Леніну

Продавати вождя як металобрухт було і весело, і сумно (виявилось, прибічників совка в Україні залишилось ще багато). Втім, Семенівська міська рада таки продала свого демонтованого вождя і отримала 220 тис грн. Непогано, враховуючи, що він просто міг припадати пилом, а так хоч якась користь: http://bit.ly/2MpNJFF.

Укртелефільм

Свого часу подарував нам Роксолану і багато українських художніх та документальних фільмів. Сьогодні від колишньої студії залишилися напівзруйновані приміщення, які вдалося продати за 5 мільйонів http://bit.ly/2M07oMr.

Труби недіючої ділянки водогону

Саме цей аукціон став наочною ілюстрацією того, як маленькі муніципалітети можуть продати щось непотрібне і отримати за це прозорі 2,5 бюджети села http://bit.ly/2KWK1A6.

Приміщення на Грушевського у Києві

Об'єкти від столичної влади ми чекали довго, коли вони нарешті з'явилися в системі, стало зрозуміло, що у міста є багато цікавої потрібної бізнесу нерухомості. Одне з таких приміщень, за яке змагалися 30 учасників http://bit.ly/2WRCnuX.

Колишня львівська ресторація на Площі Ринок

Все було чудовим в цьому аукціоні. І лот, і його вартість, і переможець аукціону. Здається, всі написали про те, що Dragon Capital, яка працює в сфері прямих інвестицій та фінансових послуг, придбала об'єкт малої приватизації: http://bit.ly/2MpZSud.

бюджет приватизація держава

Знак гривні
Знак гривні